vvw in combinatie met gaskachel | Ecobouwers.be

U bent hier

vvw in combinatie met gaskachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dimitri_m
05/08/2014 - 09:21

Wij hebben in onze living vvw en eigenlijk zijn wij daar zeer tevreden van. Deze staat het ganse jaar aan en op basis van de buitentemperatuur regelt deze bij.
Het is zelfs zo dat wij geen verschil tussen dag- en nacht-temperatuur hebben. Qua verbruik heb ik gemerkt dat constant dezelde temperatuur niet duurder is.

MAAR mijn vriendin vindt een gaskachel mooi en soms vindt zij 21° niet voldoende (ik wel) en wilt zij toch iets hebben om te kunnen bijverwarmen.

Ja, er ligt al een voorziening om eventueel een gaskachel aan te sluiten.

Ik zit echter met de volgende opmerkingen:
- om meer nut van een eventuele gaskachel te kunnen hebben, zou ik de vvw enkel in de winter kunnen aanzetten en in het tussenseizoen bij een koude prik, kunnen verwarmen met de gaskachel.

- wat in de winter zelf?
bv.
* buiten is het -5°
* thermostaat in de living geeft 21° aan
* vriendin wilt het toch warmer hebben en de gaskachel wordt aangezet totdat wij 23° hebben

hoe zit het dan met de vvw?
hoe kan de vvw dan best geconfigureerd worden?

ik wil niet dat als de gaskachel uitgaat dat het dan ineens naar bv. 19° zakt omdat de vvw "uitgevallen" is omwille van de warmte van de gaskachel

4 Reacties

Reacties

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
05/08/2014 - 10:24

 

 

Vergeet niet dat het rendement van een gaskachel een heel stuk slechter zal zijn dan de vvw. Gelijk ik u versta werkt ge uitsluitend met een buitenvoeler, zonder kamerthermostaat in de living. Dan zal de vvw wel niet uitvallen wanneer de gaskachel gaat branden.

afbeelding van dimitri_m
05/08/2014 - 10:32

In de living staat er wel een kamerthermostaat. Ik ben echter een leek op dit gebied. Ik vermoed dat de binnentemperatuur gebaseerd is op de combinatie van de buitentemperatuur EN die van de living?

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
05/08/2014 - 14:50

 

 

Als de kamerthermostaat in actie schiet stopt de verwarming. Naargelang ge uw gaskachel zelden of dikwijls wilt stoken kunt ge de kamerthermostaat zo laten ofwel iets lager zetten, zodat de vvw de basiswarmte geeft. 's Nachts hebt ge sowieso minder warmte nodig.

afbeelding van brother paul
05/08/2014 - 15:38

gewoon sturing programmeren en savond tandwieltje bijsteken want dan val je stil

anders kamerthermostaat die meegaat met de sturing en die de temperatuur een duwtje van 1 graadje meer kan geven

als je uw kachel aansteekt zal de rest van het huis afkoelen, maar dat is dan de gezellige nevenwerking van die kachel

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.