Vuil regenwater | Ecobouwers.be

U bent hier

Vuil regenwater

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bob-8
06/10/2006 - 10:36

Tijdens de nieuwbouw is mijn regenwaterput maanden blijven openliggen. Hij werd ook veel gebruikt door de aannemers als waterbron.
Nu is de bouw af en zie ik dat het regenwater dat in de WC terechtkomt een vuil grijs kleurtje heeft. Er zit dus blijkbaar nogal wat viezigheid in de put en ik ben bang dat dit de pomp zou kunnen beschadigen.
Is het de gewoonte om na het beëindigen van de werken de put te laten leegpompen, of lost dit probleem wel zichzelf op ?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
06/10/2006 - 11:20

Bob,

ook al ligt er heel wat vuil in je put, je zou het nooit mogen opzuigen uit de put.
=> controleer of het aanzuigpunt in de put niet in het zand/vuil licht: bij voorkeur drijft dit een 10-tal cm onder het wateropp. Zodoende zuig je geen vuil aan.

Walter

afbeelding van schuberth
06/10/2006 - 12:13

Wij hebben eveneens regenwatertanks. Vooraleer het water in de tanks opgeslagen worden loopt het eerst door een klein rietveld om de bladeren, de vuiligheid tegen te houden. Het water in de tanks is dus helder, maar toch, na jaren komt daar wat vuil. Gezien wij het regenwater voor alles gebruiken (ook drinken) hebben we verschillende filters geïnstalleerd (stofdeeltjesfilter, koolstoffilter en ceramiekfilter). Het is nu 8 jaar dat wij enkel op regenwater leven, zonder ziek te zijn !
Het is juist dat het opzuigen van het water uit de tanks best aan de oppervlakte gebeurt om het neergeslagen vuil niet op te zuigen. Wil je onze installatie zien en erover te discussiëren, het kan. Geef ons een seintje. Wij verkopen niets, maar helpen graag mensen met raad.
Groeten,
Alex

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.