Vragenlijst voor eigenaars passiefhuis of lage energiewoning | Ecobouwers.be

U bent hier

Vragenlijst voor eigenaars passiefhuis of lage energiewoning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jonas Hoebeke
18/07/2011 - 21:27

Mijn naam is Jonas Hoebeke en ik ben student aan de Hogeschool Gent. Ik volg er de richting Handelswetenschappen, master marketing.
Voor mijn Masterproef doe ik een onderzoek naar de doelgroep van passiefhuizen en lage energiewoningen.
Door een korte enquête af te nemen bij personen die zo'n woning bezitten zou ik dit segment van de markt in kaart willen brengen.

Mijn vraag naar jullie is of jullie deze vragenlijst eens zouden willen invullen.

Dit is de link naar de vragenlijst:
https://spreadsheets0.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dG01VzdDLU...
Het duurt maar een paar minuten om ze in te vullen.

Dit zou een zeer grote hulp zijn voor mij en voor het onderzoek. Op die manier kan de doelgroep van dit soort woningen beter bespeeld worden door bedrijven, wat een goede zaak is voor de mens en het milieu.

Indien jullie nog mensen kennen die zo'n woning hebben mag je gerust hun contactgegevens aan mij doorspelen.

16 Reacties

Reacties

afbeelding van Ingir
18/07/2011 - 23:41

Ingevuld... mogen we het theoretisch kader dat ten grondslag ligt aan het onderzoek weten als je hier 'klaar' bent. Bij voorbaat dank.

afbeelding van nibabal
19/07/2011 - 11:16

Ingevuld, met plezier gedaan!

Veel succes met je werk en laat zeker de resultaten en conclusies weten aub

afbeelding van m2ts
19/07/2011 - 12:00

Beste

Ook ingevuld. Merk op dat de enquête ook kan worden ingevuld door personen die van plan zijn een passiefhuis te zetten (ik behoor tot die doelgroep).

Bij de vraag "Wie gaf de doorslag om een eigen woning te bouwen? " hebben we dat - voor zover ik me herinner - gezamelijk beslist, maar die optie ontbreekt.

De vraag "In welk jaar werd uw woning opgetrokken? " kan misschien ook preciezer worden geformuleerd als "In welk jaar werd of zal uw woning worden opgetrokken? "

Tof initiatief! Veel succes met de verwerking ervan!

afbeelding van mon jansegers
19/07/2011 - 12:26

Het is hier ook ingevuld. Succes!

afbeelding van Pieter Vermeiren
19/07/2011 - 13:38

ingevuld !

afbeelding van waltervaes
19/07/2011 - 14:19

ingevuld

afbeelding van Hans Delannoye
19/07/2011 - 14:30

ik ook!

 

afbeelding van PatrickM
19/07/2011 - 14:43

Allemaal gefeliciteerd met jullie PH of LEW !!!

Maar als ik een marketeer hoor beweren, en dan nog op volgende manier geformuleerd :

"Op die manier kan de doelgroep van dit soort woningen beter bespeeld worden door bedrijven, wat een goede zaak is voor de mens en het milieu."

...dan ben ik ervan overtuigd dat mens en milieu het laatste is waar hij aan denkt, ook al is inderdaad elk PH goed voor mens en milieu, of toch beter dan een klassieke woning.

afbeelding van Ingir
19/07/2011 - 20:06

Een PH is niet persé altijd goed voor mens en milieu hoewel een PH uiteraard wel jaarlijks heel weinig energie verbruikt en dat is dus wel goed voor het milieu. Er zijn ook passiefhuizen die opgetrokken worden met milieubelastende materialen zoals betonvloeren, PUR-isolatie en kunststof kozijnen. Maar ook HSB-PH kan ongunstiger voor mens en milieu gemaakt worden door toepassing van bouwplaten die veel formaldehyde uitstoten (OSB, underlayment).

afbeelding van robin demey
19/07/2011 - 21:09

Ingir, enigsinds wel akkoord, maar je moet ook niet overdrijven hé. Je moet met iets bouwen.

In een grot gaan we niet wonen hé. Om nu OSB af te schrijven, wat moet een mens nog gaan gebruiken op den duur :-).

 

Oh ja, heb ze ook ingevuld trouwens.

afbeelding van Ingir
20/07/2011 - 22:52

Daarom maak ik ook onderscheid tussen milieuonvriendelijk (PUR, beton) en materialen die minder gunstig zijn (OSB, underlayment).

afbeelding van Hans Delannoye
21/07/2011 - 16:00

ingir

dat ligt maar aan jezelf, een verstandig mensn gebruikt formaldehydevrije platen!

hans d

afbeelding van Ingir
23/07/2011 - 23:25

Yep, Pavaplan.

afbeelding van Jonas Hoebeke
28/07/2011 - 11:19

Omdat ik marketeer ben, is mens en milieu het laatste waar ik aan denk? Omdat ik termen gebruik als 'bedrijven' en 'doelgroep bespelen', is mens en milieu het laatste waar ik aan denk? Geloof mij vrij, of het nu gaat om het 12-12consortium dat geld inzamelt voor de hongersnood in Afrika of een illegale wapensmokelaar die ergens aan een leger wapens probeert te slijten, het komt er altijd op neer dat een organisatie een doelgroep moet bespelen. Economie, marketing en bedrijven zijn niet noodzakelijk onethisch. Er zijn ook marketeers die het anders aanpakken. Change the system from the inside. Beweren dat elke marketeer enkel op geld belust is, is net hetzelfde als zeggen dat elke alochtoon een crimineel is, belachelijk dus.

 

Wat mij persoonlijk betreft, ik heb net 100 € gestort voor de hongersnood in Afrika en ben nu 24 en al 12 jaar vegetariër, mens en milieu is dus niet het laatste waar ik aan denk. Ik heb stage gelopen (en daar zelf bewust voor gekozen) bij Oxfam Fairtrade cvba en heb daar in dat commerciële bedrijf, zowel op de marketingafdeling als in andere afdelingen, veel gelijkgestemde zielen ontmoet.

 

Wat het onderzoek naar de doelgroep van passiefhuizen en lage energiewoningen betreft, door de doelgroep die nu reeds overtuigd is van dit product exact te omschrijven, kan men mensen die wel aan de criteria voldoen maar nog niet overtuigd zijn een duwtje in de goede richting geven. Dit zal veel minder energie en middelen vergen dan iemand proberen overtuigen die in alle opzichten het tegenovergestelde is van de doelgroep die door dit onderzoek omschreven wordt.

afbeelding van HVH
19/07/2011 - 21:44
HVH

 Ingevuld!

afbeelding van chris s
20/07/2011 - 07:19

ingevuld

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.