vraag ivm Renoveren en ondertussen goed bewonen + elektriciteit vernieuwen.. | Ecobouwers.be

U bent hier

vraag ivm Renoveren en ondertussen goed bewonen + elektriciteit vernieuwen..

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stoph
13/01/2015 - 16:10

Sinds een week ben ik begonnen met de renovatie van mijn woning (kleine woning (130m2 woonopp) met 2 verdiepen waarvan één zolderverdieping.

elektriciteit is afgekeurd dus deze ga ik zelf herleggen met Selfmatic.

Nu vraag ik mij het volgende af:

Kan ik elektriciteit leggen en deze tijdelijk aansluiten op mijn kast tot alles klaar is om vervolgens de nieuwe kast te installeren samen met de nieuwe elektriciteit?

ben nu mijn zolder (slaapkamer) aan het strippen en de volgende stap is herisoleren (dak+ muren). Kan ik de afgesloten elektrische schakelaars etc zomaar afknippen en dan beginnen met mijn isolatie gevolgd door klaarleggen van nieuwe elktriciteit? En kan ik deze dan ook aansluiten op mijn oude kast tot alle elektriciteit vernieuwd is?

Ik renoveer namelijk alles zelf (toch het meeste) en dit gaat wel een tijdje duren... ondertussen woon ik ook in het huisje op het gelijkvloers.

gr.
C.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van geert devos
13/01/2015 - 17:00

Beste dat je kan doen is je nieuwe definitieve zekeringskast reeds plaatsen en daar een tijdelijke verbinding (zwaar genoeg) maken met je bestaande verdeelkast. Beginnen met je hoofddifferentieel te plaatsen, en vandaar verder werken en gaandeweg je binneninstallatie afwerken en doorverbinden.

als alles klaar is , en er gekeurd is, kan je de DBN dan vragen om je definitieve zekeringskast definitief te verbinden met je tellerkast., en ondertussen heb je stroom.

Wel aan denken dat je de nieuwe tellerkast spanningsloos maakt als je eraan wil werken.

afbeelding van stoph
13/01/2015 - 21:33

merci Geert!

dat klinkt als een goede oplossing :)

 

gr.

C.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.