Vraag ivm pelletketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Vraag ivm pelletketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stoffelke
29/02/2012 - 15:53

Ik ben van plan een CV pelletketel van 25 KW te plaatsen.
De inhoud van de boiler in de ketel bedraagt 85 l, is dit voldoende voor warm water in de radiatoren en sanitair?
We verbruiken niet zoveel, we zijn met 2 en douchen dagelijks en tweemaal per week een badje.
Zouden jullie de oude cv ketel laten staan als reserve?

7 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
29/02/2012 - 17:00

stoffelke

blijkbaar nieuw hier, want anders wist je al dat niemand een ernstig antwoord kan geven op deze vraag.

alles hangt er vanaf, als je 26 kw warmte nodig hebt, is het antwoord over de hele lijn nee, heb je 10 kw nodig, is het ja.  alles hangt er vanaf hoeveel warmte je nodig hebt voor de verwarming.

voor warm water is 85 lt nogal nipt, omdat een pelletketel rap 15 min. en meer nodig heeft om warmte te produceren, als je dus kort achter elkaar veel warm water gebruikt, kom je er niet.  hangt er ook vanaf hoeveel warm water je uit de boiler krijgt zonder naverwarming.  zeker voor een bad lijkt me dat aan de nipte kant.

.

afbeelding van stoffelke
29/02/2012 - 17:13

Het is een redelijk geïsoleerde woning met een oppervlakte van 140 vierkante meter, zo kom ik aan ongeveer 25 KW die nodig is voor de verwarming. Hoe groot moet een bijkomende boiler dan zijn voor het sanitair warm water?

afbeelding van Hans Delannoye
29/02/2012 - 17:48

in mijn redelijk geïsoleerde woning met 355 m² verwarmd oppervlak heb ik 13 kW nodig!  je zal dus wel genoeg vermogen hebben, waarschijnlijk veel te veel, en dat gaat ook ten koste van de efficiëntie en de zuinigheid.

wat de boiler betreft moet je zien dat je toch minstens genoeg warm water hebt om je bad 1 keer te vullen.  wil je een tweede bad nemen daarna, moet je toch tekenen op ruwweg drie kwartier.  wil je twee baden achter achter elkaar nemen, moet je de boiler nog groter nemen.

 

afbeelding van stoffelke
29/02/2012 - 19:01

Na een bezoekje aan je site vermoed ik dat jouw isolatie iets 'redelijker' zal zijn dan de mijne ;-)

Bedankt voor de info alvast.

afbeelding van Hans Delannoye
29/02/2012 - 19:24

dat kan zijn natuurlijk. 

maar ik zie nu net dat je al een ketel hebt staan, wat was je verbruik met die ketel?  want dat geeft een idee van het vereiste vermogen.

afbeelding van stoffelke
01/03/2012 - 10:07

Heb nu een Socother ketel uit 1974 staan, op de ketel staat 36 dus ik vermoed dat het om 36 KW gaat. Ons jaarlijks verbruik is ongeveer 1800 liter. Ik vind dit veel aangezien we weinig thuis zijn en de thermostaat nooit boven de 20 ° staat.

afbeelding van Hans Delannoye
01/03/2012 - 22:31

ik dacht dat die alleen maar grote stoomketels maakten, blijkbaar niet dus.

1800 lt is veel en weinig, te veel voor een LEW, en redelijk voor een doorsnee (matig) geïsoleerde woning.  allicht is ook de ketel mee oorzaak van het relatief hoge verbruik, die ging er bij mij zo snel mogelijk uit.

maar een 25 kW pelletketel is dan zeker meer dan groot genoeg.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.