vraag | Ecobouwers.be

U bent hier

vraag

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van johny-4
21/12/2006 - 20:06

welke pellet kachel zou ik moeten plaatsen
voor een plaats van 5O vierkante meters hoe veel kw
en wat is het verbruik opjaar basis
johny

3 Reacties

Reacties

afbeelding van eric-15
21/12/2006 - 20:25

hmmm, voor daar iets zinnigs kan op geantwoord worden zou je toch iets meer mogen vertellen over de isolatie van die ruimte?

Wat je ook kan doen is kijken naar het vermogen van de aanwezige radiatoren en de watertemperatuur en daaruit het nodige vermogen van je kachel extrapoleren.

Het is wel belangrijk om niet over te dimensioneren omdat dan het minimum vermogen te hoog ligt waardoor je regelmatig de kachel zal moeten uitschakelen in de tussenseizoenen (wat eigenlijk ook niet zo ecologisch is)...

afbeelding van eric-15
21/12/2006 - 20:36

"Het is wel belangrijk om niet over te dimensioneren omdat dan het minimum vermogen te hoog ligt waardoor je regelmatig de kachel zal moeten uitschakelen in de tussenseizoenen (wat eigenlijk ook niet zo ecologisch is)..."

Ik bedoel hiermee dat je dan moet moduleren door telkens volledig in en uit te schakelen met een onvolledige verbranding
tot gevolg.

afbeelding van hans-26
21/12/2006 - 21:42

Johny,

Als je u eens een gewone kachel neemt tussen de 6 en 10 kw, afhankelijk van model, de meeste kunnen ook moduleren dan kom je ruimschoots toe. Indien dit niet zou zijn, kan uw verwarming nog bijspringen maar dan moet u ergens een grote verliespost hebben, denk ik.
Zo op zicht inderdaad moeilijk te zeggen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.