Voorbereiding op plaatsing zonnepaneel in toekomst | Ecobouwers.be

U bent hier

Voorbereiding op plaatsing zonnepaneel in toekomst

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
17/09/2007 - 19:38

Binnenkort wordt ons dak vernieuwd. IN de toekomst willen we zeer waarschijnlijk ook een aantal zonnepanelen op het dak gaan installeren. KAn iemand ons vertellen welke (technische) voorbereidingen ik al kan doen/aanleggen om later de plaatsing te vergemakkelijken. Zodat ik dus zo min mogelijk hoef te zagen/snijden in isolatiemateriaal van het dak.

Henri

4 Reacties

Reacties

afbeelding van jonathan-2
17/09/2007 - 21:18

Ik had het ook graag geweten, enkel zal ik vlokken laten inblazen vermoedeijk zal een deel van de aanpassingen hetzelfde zijn. en hoe zit het met de voorbereiding voor zonnecollectoren
Alvast bedankt voor de reacties.

afbeelding van patrick-17
17/09/2007 - 21:27

U verteld niet of het gaat over zonnepanelen voor warm water of elektriciteit.
Ik heb er namelijk voor warm water ( zonneboiler). Bij mij heeft men namelijk de pannen weggenomen en er het paneel ingelegd.Zoals een velux raam . maar de pannelatten blijven zitten. Dit werd door de firma Izen gedaan. Ik persoonlijk ben toch zeer tevreden over het geheel. Maar onafhankelijk van de firma die het plaatst. Zo ik zeker nagaan of je het paneeler al niet direct met het nieuwe dak kan gelegd worden.en later verder afgewerkt worden. Want anders betaald u voor nieuwe dakpannen die u later te veel zult hebben.het plaatsen en terug weg te nemen. Allesins succes gewenst. en laat gerust iets weten . patrick

afbeelding van tim-w
17/09/2007 - 21:32
Tim

@Henri

Voor de zonneboiler heb ik 2 geisoleerde hard koperen leidingen voorzien van 15mm en 1 flexibele elektriciteitsleiding met trekdraad van 3/4".
Voor de PV panelen 2 flexibele elektriciteitsleidinggen met trekdraad van 3/4".

Met vriendelijke groet,
Tim

afbeelding van henri-6
18/09/2007 - 06:23

Patrick en Tim,

Bedankt voor jullie reactie en tips. Bij ons gaat het dan in eerste instantie om het plaatsen van PV panelen.
Als ik het goed bedrijp Tim, zou ik dus uit het dak 2 flexibele electriciteitsleidingen met draad kunnen steken. Deze stop ik dan momenteel gewoonlijk tussen de pannen en onderdak totdat de aansluiting van PV tot stand komt (in de toekomst).

Henri

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.