voeler of niet?? | Ecobouwers.be

U bent hier

voeler of niet??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bj
17/12/2006 - 22:16
bj

mensen,

kan iemand mij zeggen of het nu beter is van een buiten voeler te hebben of niet?

mijn wist mij vandaag te zeggen dat ik beter een condensatieketel vitocrossal zou nemen zonder buitenvoeler .. met als reden dat anders met buitenvoeler mijn radiatoren (die nog niet geplaatst zijn) niet mijn ruimte zouden kunnen verwarmen in de volle winter.

maar zonder buiten voeler niet..

de radiators zouden dan op hoger delta werken want de buitenvoeler gaat de ketel zo laag mogelijk van temp zetten en dan moeten mijn radiatoren groter zijn of zoiets ..

weet iemand mij hier iets zinnig op te zeggen?

ik zou gaan voor viessmann vitocrossal 300 aardgas condens..

dank bij voorbaat

5 Reacties

Reacties

afbeelding van guido-13
17/12/2006 - 22:52

met de buiten voeler berekend de instalatie wat je nodig zult hebben om het beste rendement te hebben, en moet speciaal van het toestel zelf zijn, deze geven de beste resultaten, dus de instalateur zal wel het best kunnen zeggen of het echt nodig is of niet, als je geen instalateur treft zoals ik die zelf een driewegkraan al een huzaresoepassing vond, en een idale vloerverwarming niet kon combineren met radiatoren, ofwel moest zijn kassa rinkelen, wie zal het zeggen, ik heb deze dan ook maar een keer aangeraden aan iemand.

afbeelding van bj
18/12/2006 - 17:27

tja maar heb je dan meer watage radiators nodig wanneer men een buitenvoeler plaatst of niet?

afbeelding van chathanky
18/12/2006 - 17:57

Mooi advies van diegene Als de radiatoren krap bemeten zijn zullen ze ook zonder buitenvoeler jou in de kou laten staan.

Die temperatuur stel je zelf of iemand die er verstand van zou moeten hebben in.

Het is niet de zuinigste manier van stoken, wel 1 van de comfortabelste als er aan de andere vertrekken ook een hoge eis gesteld wordt.

Zoek in iedergeval iemand anders voor de goedbedoelde adviezen en zoek eens op het web naar een weersafhankelijke regeling.

afbeelding van jan-32
18/12/2006 - 19:37
jan

met buiten voeler !

vergeet ook niet te vragen of "hij" de instalatie in evenwicht wil brengen.
als hij daar negatief op reageert zoek dan dringend een andere chauffagist .
het in evenwicht brengen is heel belangrijk voor een CV instalatie. de bedoeling is om elke radiator afzonderlijk aftestellen zodat hij het optimale rendement kan geven en zo voldoende warm water overlaat aan de andere radiatoren. is er een warmteverliesberekening gemaakt door de "specialist"?
of is het er eentje die het met de natte vinger bepaald?
ik weet het is niet gemakkelijke maar laat je aub niets op je mouw spelden

jan

afbeelding van bj
21/12/2006 - 22:44

wel ik vermoed met de natte vinger naar gemikt..

het is niet makkelijk een goed installateur te vinden.. alhoewel de prijzen overal de boot uitrocken..

er ging al een bel wanneer hij mij eerst een 34kw aardgasbrander aan de muur aanrade en dan opeens als het vitcrossal 300 mocht zijn ging het ineens met een 27kw brander..weird he

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.