vochtproblemen | Ecobouwers.be

U bent hier

vochtproblemen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gwen-1
16/01/2006 - 21:03

Ik heb schimmelvlekken op de buitenmuur in mijn slaapkamer. Mijn slaapkamer is heeeel koud (gemiddled 5° en de lucht is vochtig), zelfs mijn dekbed voelt 's morgens klam aan. Nu vraag ik mij af of dit zou helpen als ik een gaskachel laat installeren? Heeft iemand hier al ervaring mee?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-12
16/01/2006 - 22:37

Gwen,
dat ziet er helemaal niet zo gezond uit. Probeer twee dingen al gaan die elkaar toch wat tegenspreken:
1: verlucht je kamer: en dan praat ik over de vensters minstens een uur per dag open te zetten en tijdens het slapen de vensters minstens op kantelstand. Of als ze niet kantelen, een 10-tal cm open laten staan. Eventueel de deur van de slaapkamer open houden. Jij produceert 's nacht een hele hoop vocht en die moet de kamer uit.
2: Probeer de temperatuur in je kamer hoger te krijgen.

De huidige schimmelvlekken eventueel met bleekwater afwassen (ik geef je hierbij geen garantie dat je verf/behangpapier intakt blijft). Dat moet de meeste schimmel doden.

Voor dat opwarmen kan een gaskachel. Maar ieder ander correct geplaatst verwarmingstoestel kan.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.