vochtplek proclima | Ecobouwers.be

U bent hier

vochtplek proclima

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van didier-4
08/07/2007 - 20:25

Dag iedereen,

Bij 't afsluiten van onze nieuwbouw na de gebruikelijke weekendactiviteiten stelde ik daarnet een vrij omvangrijke natte plek vast op onze proclima in de nok. Op de horizontale stijl net onder de nok (lengte +- 0,5m) wordt de procima ondersteund door OSB-platen. De OSB en de proclima errond is op een bepaalde plaats (+- 0,5m-doormeter) donker verkleurd van het vocht. Er zit blijkbaar net op deze plaats ook een scheur van ca. 5 cm naast de OSB. De vokken erachter voelen klammig aan maar niet nat.

De bezettingswerken zijn net achter de rug. Hierdoor is 't in de nok (waar geen verluchting mogelijk is) blijkbaar enorm vochtig en warm. Aan de dakbedekking in boronda-leien is iets te bespeuren (de Celit is in de 3 maanden zonder binnenafwerking ook nooit nat gewest).

Zou dit puur te wijten kunnen zijn aan de combinatie extreme dampdruk met scheur in de damprem, of moet ik me zorgen maken.

Wat denken jullie?
bedankt
Didier

2 Reacties

Reacties

Beste,

Ik denk dat je best eens even contact opneemt met diegene die uw isofloc geblazen heeft, of met de invoerder.
Volgens mij is hier meer aan de hand.
En heeft dit te maken met de schuur in je damprem en vermoedelijk dat er te weinig isolatie daar is ingeblazen en eventueel een niet winddicht onderdak.
De hoge luchtvochtigheid in je woning zal natuurlijk ook een belangrijke rol spelen.
Laat me eens weten wat de echte oorzaak was, nadat een expert dit controleerde.

Groeten,

Lucien

afbeelding van didier-4
16/07/2007 - 10:11

Lucien, bedankt voor de reactie.
Onderdak in Celit 4D is perfect geplaatst hoor, zowel de platen als de budax op de nok.
Raar maar waar: na de scheur te hebben afgetaped was de vochtplek een dag later volledig verdwenen, voelde ook niet meer vochtig aan.
Zal de 'blazer' ns contacteren na 't bouwverlof, klaat iets horen
grts
Didier

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.