vloerverwarming + regeling | Ecobouwers.be

U bent hier

vloerverwarming + regeling

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fc
06/11/2006 - 12:17
fc

Beste,

Wij zijn bezig met de bouw van onze LEW (K25), nu ben ik het verwarmingsgedeelte aan, het bekijken nl. vloerverwarming.

Enkele vraagjes :

- best met een WAR ?
- in combinatie met een binnenthermostaat ?
- op de collectoren moeten daar handbediende of motorische
kranen opstaan ?
- evenwichtsfles nodig ?

Persoonlijk dacht ik aan WAR (op stooklijn te bepalen), binnenthermostaat om de uiteindelijke watertemp in de collectoren te bepalen,'s nachts zal het buiten wel afkoelen maar in een LEW is dit eerder beperkt en moet de watertemp niet hoger gaan of het moet binnen kouder worden.
Als ik de ketel op lage temp. instel en rechtstreeks naar de vloerverwarming ga vermoed ik geen evenwichtfles nodig te hebben ?

Ik ben bij verschillende leveranciers geweest èèn zegt met motorische geregelde kranen (per circuit aan kollector) andere zegt met handkraantjes(eens goed ingesteld moet er niets veranderen).

Wie heeft ervaring in regelingen met vloerverwarming in een LEW ?

Met dank

4 Reacties

Reacties

afbeelding van jacques-4
13/11/2006 - 21:55

Hallo Frank,
Ik leerde dit forum slechts een jaar geleden kennen, genoeg om de rest van mijn verbouwing nu nog aan te kunnen passen tot LEW-woning. Op de bovenverdieping heb ik in mijn niet LEW-gedeelte reeds 5 jaar vloerverwarming. Ik plaatste een buitensonde (is dat de "WAR" waar je het over hebt?) en verder niets, met de bedoeling de collectoren achteraf te kunnen uitrusten met hun mechanische of thermostatisch bedienbare mechanismen. De vv werk 24/24u zonder kamerthermostaat en zowel zomer als winter heb ik steeds dezelfde ideale temperatuur (dit na het debiet van de circuits "op goed geluk" te hebben afgesteld). Mijn hr lagetemperatuurketel met mengkraan wordt dus perfect door de buitensonde geregeld en die dure accessoires zouden voor mij nu puur weggegooid geld worden.
Dit is mijn ervaring. Ik zal nu moeten zien of de combinatie met het LEW-gedeelte ook zo zal reageren. Misschien kan je eerst de vv installeren en dan zien ....

afbeelding van walter-12
14/11/2006 - 00:32

Hier vv in 'LEW' WAR met handmatige kraantjes op de collectors zonder enige thermostaat.

Persoonlijk vind ik dit meer dan comfortabel genoeg.
Regeling aan collectors kan wat extra comfort geven In de zin dat je niet naar de collector moet om verwarming in een kamer open te draaien. Extra warmtecomfort lijkt me nauwelijks mogelijk.
Voordeel thermostaat, misschien als het systeem instaat is automatisch stooklijn in te regelen. Geen idee of dat eigenlijk bestaat.

Over evenwichtsfles moet ik passen...

Walter

afbeelding van guido-13
14/11/2006 - 20:50

ik ben bezig mijn instalatie aan te passen, ik heb op iedre plaats een thermostaat staat staan, die electroventielen bedienen, zodoende kan ik iedere plaats afzonderlijk bedienen, zal later alsnog overschakelen op plc, pc besturing, zodat ik nog zuiniger kan werken met combinatie met mijn zonnecollectoren, tot nu draaide alles op 1 thermostaat en war wat geen overbodige luxe is omzuinig te stoken. zal binnenkort meedoen aan klimaatwijk op maat, dus ga ik snel aan het werk om mijn thermostaten te plaatsen tegen het zover is om 8 % te besparen in het winterseizoen.

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
14/11/2006 - 13:48

Beste Frank,

Wij hebben ook VV met WAR, manuele kraantjes op colllector.

Tp steeds 21 à 23 graden...

Ik ga nu wel een kamerthermostaat installeren. Dit om de verwarming af te schakelen boven de 22 graden...

OOK wanneer mijn boiler snel moet opwarmen kan ik makkelijk de VV uitschakelen. Nu moet dit via de omslachtige menu structuur van mijn zonne-regeling.

Mvg

JB

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.