Vloerverwarming infrezen | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloerverwarming infrezen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bovenbos
13/08/2011 - 11:09

Voor ons renovatieproject willen we overstappen van elektrische verwarming op accumulatie naar vloerverwarming met warmtepomp. Probleem is dat de chape moet ingevreesd worden. Isolatie kan langs de kruipkelder. Voor het infrezen van de chape vind ik alleen Nederlandse firma's op het web. Heeft iemand een goed adres wat dichterbij? Kan ook iemand positieve/negatieve ervaringen met dit infrezen delen?
Merciekws.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
16/08/2011 - 20:34

marleen

isolatie langs de kruipkelder, maar hoe los je dan alle koudebruggen op?  betonfrees kan je volgens mij huren bij de grotere verhuurbedrijven. zelf ken ik ook geen aannemers die dat doen, eventueel eens navragen bij de diamantboorders?

hans d

afbeelding van David De Pauw
08/11/2011 - 15:19

 U kan bij mijn bedrijf altijd terecht voor het infrezen van vloerverwarming, dit is een vrij nieuwe techniek in België maar zeker geen slechte. 

Voordeel hiervan is dat van zodra de verwarming aangaat, je de warmte veel sneller aanvoelt omdat de buizen zo diep niet zitten ipv bij een klassiek systeem. 

Er bestaan al systemen nu met matten waar men de buizen inlegt & vervolgens kan op vloeren maar deze een heel pak duurder dan het infrezen. 

Isolatie aan de onderkant is altijd wenselijk. Maar koudebruggen vermijden zoals tegenwoordig wordt getracht in een nieuwbouw is vrijwel onmogelijk. Mocht men dit willen is men beter om de woning volledig af te breken & opnieuw te beginnen. 
 

Wie meer informatie of een prijsofferte wil kan mij gerust contacteren.

 

Bedankt.

afbeelding van bovenbos
23/12/2011 - 20:01

 Ondertussen de chape toch aan het opbreken :-) Valt al bij al reuzemee.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.