Vloerverwarming en radiatoren combineren | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloerverwarming en radiatoren combineren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van edison
15/10/2012 - 17:28

Hallo,

als beginnende installateur heb ik een vraag ivm vloerverwarming. Momenteel zijn we bezig met de bouw van een woonveranda. Aangezien er slechts één vrije muur is om een radiator aan te hangen, zou dit een joekel van een radiator moeten zijn (6kW). Puur esthetisch wil ik dit vermijden. Daarom speel ik met de gedachte om vloerverwarming te plaatsen, gecombineerd met een (kleinere)radiator om de trage reageertijd van de VV op te vangen. Is dit een goed idee? Hoe zou ik mijn verwarming dan best sturen? Welke gaswandketel zouden jullie aanraden? Ik heb vernomen dat bij Junkers de mengmodule en de ketel niet compatibel zijn met andere merken.

Groeten

14 Reacties

Reacties

afbeelding van tumkie
15/10/2012 - 21:02

Alle merken hebben modules die plug en play zijn ... waarom zou je een andere nemen ? De meerprijs dat zo een module kost verdien je makkelijk terug in de installatietijd !

afbeelding van edison
16/10/2012 - 14:08

stel dat de (Junkers)ketel na 15 j aan vervanging toe is, dan ben ik verplicht om weer voor een Junkers te gaan. Ik heb graag een beetje vrijheid.

afbeelding van walter-8
15/10/2012 - 21:53

in een veranda hoort geen verwarming; je reinste energieverspilling.  

je plaatst een veranda als extra woonruimte; te gebruiken als het seizoen dit toelaat.  Verwarming hoort in zo een slecht geisoleerde plaats niet  thuis. 

Walter

afbeelding van bertvdg
16/10/2012 - 07:25

Ik moet Walter gelijk geven...Een veranda, hoe goed die ook is, is een groot energielek aan uw huis.

 

Daarnaast vraag ik me af of je het wel warm gaat krijgen in die veranda met vloerverwarming. Ik weet nu niet hoe groot uw veranda is maar als je in een beperkt oppervlak vloerverwaming gaat steken krijg je niet genoeg beschikbaar vermogen, de buizen zullen al heel dicht bij elkaar moeten liggen. Als je zegt dat je een 6 kW radiator nodig hebt ...6kW om via vloerverwarming een veranda warm te krijgen is al heel wat volgens mij.

afbeelding van banned user
16/10/2012 - 10:37

Meestal is de veranda om eventjes te genieten 20% ,dan zou ik warmtepomp L/L aanschaffen.

Warmt zeer vlug op en  in de zomer als 25 gr. is dan is airco meegenomen.

Het is anders als je de veranda als volwaardige leefruimte gaat gebruiken. 80%

Aansluiten op cv installatie met vloerverwarming.(bij genoeg m2)

Met radiator gaat er veel warmte verloren .

Chris

afbeelding van bramcup
16/10/2012 - 12:40

Carisfire,

 

Met je lucht / lucht warmtepomp gaat minstens evenveel warmte verloren dan bij een radiator hoor ;-) . Vloerverwarming is geen slechte keuze voor een veranda. Je moet er gewoon voor zorgen dat deze vlvw aangestuurd wordt met een apparte thermostaat zodat sporadisch verwarmen en/of een basistemp. behouden ook mogelijk is. ps: een pelletkachelke in een veranda moet ook kunnen .... niet ?  

 

Nu ik er wat over begin na te denken is zo een pelletkachelke ( eventueel met wat stralingsstenen tegen ) misschien de beste keuze. Het minste gedoe . Als je dan een houten vloer legt dan is deze ook altijd comfortabel ...

afbeelding van edison
16/10/2012 - 14:23

heb zo"n pelletkachel gehad. Zeer zuinig, maar ik vind het geluid van de ventilator erg storend. Als er lawaai is, merk je dat niet, maar als je rustig even in de krant wil kijken....

afbeelding van bramcup
16/10/2012 - 15:51

Er zullen tegenwoordig allicht ook modellen bestaan die niet lawaaierig zijn ...

afbeelding van edison
16/10/2012 - 17:25

dat betwijfel ik. Je kan niet zonder geforceerde ventilatie.

afbeelding van edison
16/10/2012 - 14:19

De veranda is 26m², zuidgericht. De bedoeling is om er VV in te plaatsen (owv plaatsgebrek voor radiatoren) én een radiator. De radiator om de boel snel op temperatuur te brengen en de VV om alles op temperatuur te houden. 

 

Dit is een reactie op de mail van Bert (ik weet niet waarom, maar als ik op een reactie wil reageren, plaatst hij mijn bericht ergens lukraak..)

afbeelding van edison
16/10/2012 - 14:20

De veranda is 26m², zuidgericht. De bedoeling is om er VV in te plaatsen (owv plaatsgebrek voor radiatoren) én een radiator. De radiator om de boel snel op temperatuur te brengen en de VV om alles op temperatuur te houden. 

afbeelding van Lampaert
23/11/2012 - 21:23

Met een veranda van deze afmeting die volledig zuidgericht is, zou VV alleen moeten volstaan.

Hebben de bouwmaterialen een goede isolatiewaarde want dit is toch ook een belangrijk vertrekpunt?

afbeelding van edison
16/10/2012 - 14:10

Puur energetisch heb je natuurlijk gelijk. Maar ik wou geen zware uitbouw met muren en een platform erop van 40cm dik. Ik heb ook rekening gehouden met het esthetische. Maar om de warmteverliezen te beperken hebben we toch gekozen voor een dak van isolatiepanelen en geen glazen dak.

afbeelding van edison
16/10/2012 - 14:13

 

Walter,

puur energetisch heb je natuurlijk gelijk. Maar ik wou geen zware uitbouw met muren en een platform erop van 40cm dik. Ik heb ook rekening gehouden met het esthetische. Maar om de warmteverliezen te beperken hebben we toch gekozen voor een dak van isolatiepanelen en geen glazen dak.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.