vloerverwarming in de serre | Ecobouwers.be

U bent hier

vloerverwarming in de serre

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van richard-1
30/03/2006 - 15:59

Ik heb een serre laten aanbouwen aan de woonkamer. De serreis 2m diep en 4,40m breed. Ik wil mijn vloerverwarming(hoofdverwarming) die ik al heb in de woonkamer en aangrenzende keuken uitbreiden in de serre. Nu kreeg ik van een vloerverwarmingsbedrijf te horen dat het niet zo verstandig is om vloerverwarming in de serre te installeren. Dit omdat als het s'winters erg koud is de koudestraling en daaruitvolgende koudeval de vloerverwarming teniet zou doen.Ook zou er door botsing van warme en koude lucht vervelende luchtsircilaties ontstaan.

Is is zo??

4 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
30/03/2006 - 22:31

Beste,

De bedoeling van dit forum is de mensen aan te zetten om energie te sparen.

Een goed ontworpen serre kan (met de nadruk op GOED ontworpen) energie besparen.

De belangrijkste voorwaarde om via een serre energie te besparen is dat je ze niet actief verwarmt in de winter, en dat je ze zeker niet actief gaat koelen in de zomer.

U bent met uw vraag hier dus aan het verkeerde adres vrees ik.

dirk

afbeelding van ahardeman
31/03/2006 - 21:10

Niet helemaal;

Uiteraard bij goede begazing en goede orientatie (zuid of zuidoost) heb je per saldo een positief effect van je serre. ECHTER er zijn ook dagen / weken dat er gewoon geen zon is en dan wil je toch wat verwarming hebben, idem de lange winteravonden. Wij hebbem ook vv in de serre echter op een aparte groep met een eigen thermostaat zodat hij zodra die thermostaat zonlicjt vangt (kwestie goed plaatsen) direct afslaat. En nooit meer dan 30-32 graden toevoer. Zo heb je EN comfort EN zonnewinsten. en s avonds zouden rolluiken perfect zijn, heb ik helaas niet, dus doe het met rolgordijntjes aan de binnenzijde

Arnold

afbeelding van paul-11
01/04/2006 - 15:50

Je mag van een aannemer/verwarmingsfa een klassiek antwoord verwachten. De serre dient om extra warmte te genereren middels zonlicht, niet om te verwarmen met verwarming.

Vloerverwarming heb ik nog geen ervaring mee, maar naar ik lees is dat toch een verwarming die tamelijk constant functioneert, de serre zal veel grotere temperatuurschommelingen kennen, of je dat met verwarming kan nivelleren is maar de vraag.
Een extra kring met regelaar misschien?

Ben nieuwsgierig naar juiste oplossing.

afbeelding van de meyer willy
03/04/2006 - 01:20

richard schreef:
> Ik heb een serre laten aanbouwen aan de woonkamer. De serreis 2m diep en 4,40m breed. Ik wil mijn vloerverwarming(hoofdverwarming) die ik al heb in de woonkamer en aangrenzende keuken uitbreiden in de serre. Nu kreeg ik van een vloerverwarmingsbedrijf te horen dat het niet zo verstandig is om vloerverwarming in de serre te installeren. Dit omdat als het s'winters erg koud is de koudestraling en daaruitvolgende koudeval de vloerverwarming teniet zou doen.Ook zou er door botsing van warme en koude lucht vervelende luchtsircilaties ontstaan.
>
> Is is zo??

Ik zou eerst en vooral een berekening laten doen van hetgeen wat binnenkomt en buitengaat in de winter in je serre. Als je er planten in zet dan kan het nuttig zijn om die te verwarmen. Maar ik zou de redenring van Paul volgen - een afzonderlijke kring - en niet vergeten om ze te beveiligen tegen bevriezing!
Succes !

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.