Vloerverwarming bij renovatie! | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloerverwarming bij renovatie!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bas-2
02/03/2007 - 21:04

Dag iedereen,

Ik was daarnet op batibouw, opzoek naar een oplossing voor de renovatie van ons huis. Graag hadden we vloerverwarming geplaatst maar we zitten dus met een beperkte opbouwhoogte van 6cm. de chape die nu op de draagvloer ligt moet zowieso verwijdert worden en er liggen GEEN leidingen in. Onder de draagvloer ligt de kelder en kruipkelder(zeeer vochtig).

Er waren natuurlijk wel een paar fabrikanten die oplossingen aanbieden voor dit probleem. (droge systemen enz..) Maar ook een systeem van (schlüter-bekotec-en 23 F) iets wat pas vanaf maart 2007 geleverd kan worden. Het is een vloeropbouw met vloerverwarming met een opbouwhoogte van in totaal 3 cm!.

Maaar.. zonder isolatie!.

Heeft er iemand een idee wat de beste oplossing zou zijn, er blijft bij dit systeem voor de isolatie maar 3 cm over.

We hadden eerst gedacht aan zo'n veelbelovende dunne reflecterende isolatie (van bvb. aluthermo of actis). Zoiets is maar 1cm dik en we staan hier dus nogal sceptisch tegenover.

alvast bedankt...

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bas-2
02/03/2007 - 21:51
Bas

OK... De dunne reflecterende isolatie van 10mm is al absoluut GEEN optie meer.

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/03/2007 - 20:55
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Er zijn systemen die nog minder opbouwhoogte hebben dan de door u genoemde 3cm. Velta Minitec heeft een opbouwhoogte van 1,5cm !! Je moet door de geringe buisdiameter wel meerdere groepen leggen.

Dus blijft er zo'n 4cm over voor isolatie. Let er wel op dat je isolatie zeer drukvast is. En dat je de voorgeschreven egalisatie gebruikt. Anders zal je vloer gewoonweg breken, of op zijn mist scheuren.

Vervolgens moet je het pakket van isolatie en leidingen zeer goed vastleggen, anders bestaat de kans, bij het gieten van de egalisatie, dat de leidingen gaan "opdrijven".

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.