vloerverwarming badkamer | Ecobouwers.be

U bent hier

vloerverwarming badkamer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fc
04/08/2005 - 11:53
fc

Ik zou op het gelijkvloers vloerverwarming willen voorzien
en 1ste verdiep radiatoren maar in de badkamer (1ste verdiep) ook vloerverwarming in combinatie met een designradiator.
Dit omdat ik de extra kost voor vloerverwarming hal, slaapkamers te groot vind, terwijl ze bijna niet nodig zijn (uitzonderlijke lage temp.), ik denk dan dat een overgedimensioneerde(berekend op nodige vermogen) radiator op lagere temp . voldoende zal zijn.

Nu stel ik mij vragen i.v.m. vloerisolatie+vloerverwarming
,dat de vloerhoogte in de badkamer een stuk hoger gaat zijn of ik moet al de andere kamers mee ophogen.
Zijn er mensen die volgens hetzelfde idee(van verwarming) werken en hoe hebben zij dit opgelost, of zouden zij achteraf gezien geen vloerverwarming in de badkamer leggen of overal vloerverwarming ?

Graag uw mening/ervaring.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van dirk p
17/08/2005 - 23:27

Frank,

De vloeropbouw van onze badkamer is ook anders (dikker) dan de andere kamers op het verdiep owv extra vloerisolatie om warmte in die kamer te houden (enige kamer op het verdiep die effectief verwarmd dient te worden).
Vermits de kamer eronder exact dezelfde vorm heeft, heb ik de welfsels daar gewoon de nodige centimeters lager laten leggen, waardoor er al vanaf de ruwbouw de nodige plaats voorzien was. Op afgewerkt vloerniveau is er geen 'op'stapje maar in de plafonds is er een 'af'stapje ! Optisch is dit niet op het gelijkvloers echter totaal niet merkbaar (bij ons althans niet, gezien de beperkte oppervlakte).
Dit vraagt een beetje extra werk en nauwkeurigheid van de ruwbouwaannemer, maar mits de nodige goede afspraken is dit perfect haalbaar. Onze (zeer welwillende en coöperatieve) aannemer maakte hiervan geen enkel probleem.

Dit lijkt misschien een eigenaardige oplossing, maar een heel verdiep een aantal centimeters dikker laten 'chapen' kost een aardige duit !

Met vriendelijke groeten,
Dirk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.