Vloeropbouw op volle grond gelijkvloers | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloeropbouw op volle grond gelijkvloers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van IJeR
14/07/2011 - 16:53

Beste forumleden,

ik ben nog nieuw op dit forum maar heb reeds meermalen berichten van jullie gelezen die ik tegenkwam tijdens het googelen. Nu zit ikzelf met een vraag, en zou graag jullie mening hebben. Alvast bedankt voor de reacties !
We hebben onze woonkamer op gelijkvloers volledig vernieuwd. De vloeropbouw ziet er nu als volgt uit: zavel (ondergrond), PE-folie, gewapende betonnen vloerplaat +/- 15 cm dik, daarop alle nutsleidingen (zijnde elektriciteit, gas, water, telefoon, kabel, internet...vastgemaakt), PE-folie, uitvulchape (+/- 5cm). We hebben nog een hoogte over van ongeveer 12,5 cm om de vloeropbouw af te werken. Ik ben van plan van eerst een roostering van kepers (bv Douglas ?) te plaatsen op de oude manier, met dwarsblokken voor de stabiliteit en stijfheid van het geheel. Daartussen wil ik rotswol aanbrengen. Op de kepers wil ik een laag akoestische isolatie aanbrengen, type laag houtwol van 5 of 7 mm. Dan uiteindelijk de plankenvloer van 22 mm dik. Het is kastanjehout met variabele breedtes van 13, 15 en 16,5 cm breed, en variabele lengtes van 70 cm tot 221 cm, alles vierzijdig tand en groef geschaafd. Nu zou ik graag willen weten:

1°: welke afstand tussen de balken van de roostering ik zou moeten voorzien, vooral inacht genomen dat de vloerplanken voor een groot deel ook uit de korte lengtes van 70 cm bestaan.
2° of het plaatsen en uitpassen van de balken van de roostering rechtstreeks op de uitvulchape oké is (de ondergrond is kurkdroog)
3° of ik de roostering gewoon los zou monteren of dat de balken zouden moeten verankerd worden in de uitvulchape (leidingen zitten niet diep !) of lijmen ? Te weten: de roostering zou bijna 100% gedragen worden op de uitvulchape (op de uitpassing na, maar misschien die ik die beter óp de balken ?), dus de overspanning is niet van zo'n groot belang dacht ik ? (de helft is 3 meter, de andere helft 5,25 meter).
4° ik dacht balken van 75 x 225 mm te gebruiken die ik zou laten verzagen naar 75 x 100 mm. Is dit een goede keuze volgens jullie ? (Weinig verlies bij het verzagen van de balken !)

Bedankt voor advies !

1 Reactie

Reacties

afbeelding van robin demey
14/07/2011 - 19:53

Waarom leg je niet gewoon een osb op de balken en daarop je parket?

Eventueel cellulose tussen de balken: www.thermofloc.com/floor-filling

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.