vloeropbouw | Ecobouwers.be

U bent hier

vloeropbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kristof-19
14/02/2006 - 22:36

ik kan vrij een vloer leggen (geen beperkingen qua hoogte etc) op de volle grond. Nu is de vraag wat de ideale opbouw is, of de mogelijkheden zijn; gegeven dat er geen vloerverwarming is. Ik zou beginnen met 12cm beton, en dan 20cm isolatie,...? In eerste instantie komt er laminaat, wat na verloop van jaren misschien chappe+vloer wordt. Ik heb vooral bedenkingen rond stevigheid ("drukvaste isolatie"), en het feit dat ik eenvoudig laminaat er wil kunnen uitgooien, en chappe erin.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van kristof-19
14/02/2006 - 22:49

o ja, en wat doen met de binnenmuren? Indien die rechtstreeks staan op funderingen onder die muur, hoe dan koudebruggen voorkomen? Is het een oplossing op een Ytong blok te zetten op die binnenfunderingen vooraleer het metselwerk te beginnen? Heeft er iemand een pic van hoe dit er moet uitzien?

afbeelding van Rudy_Martens
22/02/2006 - 22:08

Dag Kristof,
Er blijkt ook isolerende beton te bestaan. Het 'zou' een betonproduct zijn gemengd met EPS-korrels en/of vermiculite.

Ik zocht voor een kleine energiezuinige woning een equivalent voor circa 20cm glaswol in een houten vloeropbouw(tussen houten planken/balken). Daar kruipen natuurlijk heel wat werkuren in want dat zou ik zelf plaatsen. Dus ging ik even zoeken naar andere mogelijkheden.
Naar het schijnt zou met circa 30cm isolerende beton (van een firma uit West-Vlaanderen) een vergelijkbaar isolerend effect te bekomen zijn.
Zelfs al zou dat 40cm dik moeten zijn, dan zou ik daar nog geen bezwaar tegen hebben, vooral omdat in die laag dan ook de buizen van de balansventilatie (met relatief grote diameter bv.) probleemloos in weg kunnen.
Wat mijn ook lokt is het mindere werk, de metser/aannemer moet toch een vloerplaat gieten (bij mij alleszins) en die isolerende beton die kan dan ineens in één gang meegeplaatst worden.
Ook de goede drukvastheid (volgens de leverancier! want ik heb er geen ervaring mee) lijkt mij aantrekkelijk.

Misschien is dit systeem ook voor jou een oplossing?
De technieker van de firma heeft me opgebeld en ze staan dit jaar op Batibouw. Ik ga zeker een kijkje nemen.

Is er iemand die dit product reeds toegepast heeft, en wat zijn de bevindingen hierover?
Groeten,
Rudy

afbeelding van Rudy_Martens
23/02/2006 - 07:40

Op livios.be vond ik een interessante vraag en antwoord hetwelke reeds heel wat verduidelijking brengt.
De link is:
http://www.livios.be/fortis/vraag.asp?id_taal=1&vraagid=159

Groeten,
Rudy

afbeelding van Anonieme gebruiker
23/02/2006 - 09:42
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Kristof, Rudy,

Je hebt inderdaad beton met EPS korrels erin verwerkt maar dit is nog maar steeds een fractie van ECHTE isolatie.

Er is al heel wat geschreven over vloeropbouw. Ga maar eens zoeken en niet vergeten bij 'Hoeveel terug ?' aan te geven dat je wil zoeken op alle berichten.

Groetjes,
Yoeri.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.