vloerisolatie + vloeropbouw | Ecobouwers.be

U bent hier

vloerisolatie + vloeropbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tom-32
09/02/2006 - 13:53

M'n vriendin en ik zijn bezig met de verbouwing van een rijhuis. Momenteel is vloer van de gelijkvloers afgebroken tot op betonnen welfsels.
Welke vloerisolatie + verdere vloeropbouw kunen wij het best plaatsen?

° beschikbare hoogte zonder aanpassingen = 90mm ; deze kan echter aangepast worden, mits de nodige verhoginen van drempels.

° onder gelijkvloers ligt 40% kelder, 60% kruipkelder

° vloerbekleding: ofwel parket, ofwel epoxy (hier zijn we nog serieus over aan 't twijfelen)

° vloerverwarming op gelijkvloers: hierover zijn we ook nog aan 't twijfelen.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bentheuwis
09/02/2006 - 15:12
ben

Beste,

als je vloerverwamring neemt, ga je met 9 cm niet ver komen. Je hebt minimum 6-7 cm traditionele chappe nodig boven de vloerverwarmingsbuizen. Je kan evenwel werken met een anhydrietchappe. Deze kan dunner tot 4cm.

Dan hou je nog 5 cm over om te isoleren en de vloerafwerking te doen. De minimum dikte voor vloerisolatie die we hier aanraden is 10cm. Je kan de 5 cm uitpurren, maar dat is niet de meest ecologische oplossing, maar gezien de situatie bijna de enige om met de beperkte hoogte toch de hoogste isolatiewaarde te krijgen.

Voor de epoxy-afwerking heb je maar 0,3-0,5 cm nodig dus als je de bestaande deuren wat afschaaft, moet je geen nieuwe plaatsen.

Je zou nog bijkomend het plafond in de kruipruimte/kelder kunnen isoleren. Met vloerverwarming geen overbodige luxe denk ik.

ben

afbeelding van bentheuwis
09/02/2006 - 15:14
ben

Nog een opmerking bij het uitpurren is dat je het moet laten vlakschuren en dan nog is het geen ideale ondergrond om op te starten voor het plaatsen van de vloerverwarming, zeker niet als je een noppenplaat toepast.

Althans, zo is mijn ervaring

ben

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.