vloerisolatie van een PH /drukweerstand | Ecobouwers.be

U bent hier

vloerisolatie van een PH /drukweerstand

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tijs
18/03/2006 - 14:25

Hallo,
Bij veel passief huizen wordt er XPS of cellenglas als vloerisolatie gebruikt maar zijn er geen volwaardige (of ecologischere) alternatieven (zodat je toch nog uw inertie behoudt/isolatie onderaan kunt steken ?) Concreet in het geval waarbij gewerkt wordt met funderingsstroken en het een licht bouwwerk/"blokhut" betreft ? Kurk leek me niet aangewezen...

3 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan-14
18/03/2006 - 15:39

Steven,

HSB en dan ook gelijkvloers uitvoeren zoals skelet, balkenrooster maken en vullen met cellulose en daarover een houtplaat ...

Stefan

afbeelding van tijs
20/03/2006 - 22:12

Oké, met houtskeletbouw werken maar heb je dan genoeg thermische massa ? En kan je dan geen aantasting krijgen van schimmels,insecten... ?

als je naar veel thermische massa wil gaan kan je eerst een laag van 30cm EPS leggen (isomo scoort goed op de schaal van weinig milieuvervuiling, al is het wel een petroleumderivaat) en daarop een (gepolierde) betonvloer.

eventueel kan je EERST vloerisolatie leggen op je volle grond (let erop dat die vloerisolatie ook ROND en ONDER je fundering doorloopt, dat is niet evident) en dan daarop ineens de dragende betonplaat = binnenvloerplaat. dan heb je maar één betonvloer die én draagvloer én thermische massa én afgewerkte vloer is. maar dat is niet evident, en het oplossen van de isolatie rond de fundering zal je misschien nog meer kosten dan het voorzien van een betonplaat onder én boven je vloerisolatie.

groeten,
christophe

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.