Vloer verlagen | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloer verlagen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Elise B.
03/10/2010 - 08:21

Heeft iemand ervaring met het verlagen van de vloer?

Op dit ogenblik is heel de vloer eruit geschept. Binnenkort wordt een nieuwe vloerplaat gegoten. Is het uperhaupt mogelijk het vloerniveau te verlagen tov het vorige niveau? En hoeveel?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Nils D
03/10/2010 - 17:16

Ik ben bezig dit te doen. Enkele bemerkingen die ik heb:

-Waterdichting laten aansluiten op waterkering dragende muur is niet eenvoudig, dit vergt veel geduld en zorgvuldig werken,

-Rioleringen moeten dieper gestoken worden, is dit überhaupt mogelijk? Bij ons ligt de collector heel diep dus geen probleem maar dit is niet noodzakelijk het geval bij u,

-Hoe dieper je graaft naast een fundering hoe meer je het draagvermogen ervan aantast. Dit is bij de meeste huizen geen probleem maar stel dat er wat balken zitten die hoge puntlasten overdragen op kolommen of smalle muurtjes op kleine funderingen dan kan je hier toch zettingen gaan krijgen.

-als je erg diep gaat kun je je stopcontacten niet op een normale hoogte plaatsen omdat je anders door de waterkering van de draagmuur moet frezen en zo een vochtbrug maakt. Op te lossen met voorzetwand of hogere positie.

-Hoe dieper je gaat hoe hoger de kans dat je onder het grondwaterpeil gaat zitten. Als dit zo is dan gaat je vloer opdrijven en dat is gewoon een ramp. Dus putje maken naast woning en regelmatig peil checken na regenbuien.

 

Hopelijk heb je hier wat aan.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.