Vloer isoleren tegen kelderplafond zinvol? | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloer isoleren tegen kelderplafond zinvol?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van herman-7
13/04/2008 - 20:43

Hallo

Ik heb mijn hele woning onderkelderd. De vloer van de benedenverdieping bestaat uit welfsels, een laag chapppe, een oude parket van 1,2 cm met daarop een nieuwe parket van nog eens 1,2 cm. Heeft het nog zin om mijn vloer tussen kelder en benedenverdieping extra te isoleren als het in de kelder altijd tudssen de 10°C en 13°C warm is? Geeft die 2,4 cm hout niet voldoende isolatie? Als het nog zin heeft zou ik dan die isolatie tegen het plafond van de kelder moeten aanbrengen. Wat ( welk product ) is daar het meest geschikt en het meest efficiënt voor? Liefst een oplossing die ik zelf kan uitvoeren.

Dank voor jullie reacties

Herman

3 Reacties

Reacties

afbeelding van pieter-16
23/04/2008 - 21:41

Sta op het punt hetzelfde werk uit te voeren met deze plaat, in een dikte van 10cm :

http://www.homatherm.com/be_nl/producten/holzflexR-standard/omschrijving.html

afbeelding van herman-7
23/04/2008 - 22:00

Bedankt Pieter

Lijkt me erg nuttige info.

Herman

afbeelding van dirk vh-1
23/04/2008 - 22:18

Herman,
je schrijft dat de keldertemperatuur altijd tussen 10°C en 13°C warm is.
In mijn kelderje (5x7m, onder het salongedeelte) varieert de temperatuur tussen 15° en 17°. In vergelijking met jouw kelder dus hoge temperaturen. Mag je dan zeggen dat mijn kelderplafond wel moet geisoleerd worden want mijn kelder wordt 'verwarmd' door de bovenverdieping?

Mag je dan zeggen dat jouw kelderplafond niet moet geisoleerd worden want er gaat geen warmte van de bovenliggende verdieping naar de kelder?

Welke temperaturen mag men eigenlijk verwachten in een kelder?
Hoe zit dat bij de andere forumgangers en -gangster?

Dirk VH

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.