Vloer isoleren met platen | Ecobouwers.be

U bent hier

Vloer isoleren met platen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van mathias-3
02/01/2006 - 08:54

Hallo, ik vroeg mij af: als je al je elektriciteit en waterleidingen bevestigd hebt op de betonnen vloerplaat en je wil isoleren met platen. Hoe moet je dan de gaten afwerken waar de leidingen door de isolatie steken, bijvoorbeeld aan de stopcontacten?

Dank bij voorbaat voor de mogelijke antwoorden.

6 Reacties

Reacties

afbeelding van wout-4
02/01/2006 - 23:35

Matthias,

bedoel je vloerstopcontacten ? Op de beton waarop de leidingen liggen komt normaal eerst een uitvullingschape. Je hebt dan terug een mooie vlakke vloer, waarop je de isolatie kan lezen. Daarop eventueel je vloerverwarmingssysteem, en terug chappen. Voor vloerstopcontacten bestaan dezelfde soort inbouwpotjes als voor muurstopcontacten. Deze worden dan in de laatste chapelaag ingewerkt (bij plaatsing best rekening houden met de juiste dikte van je vloerbedekking).

Over gaten moet je je niet al te veel zorgen maken : als die niet te groot zijn zal de chape er niet doorvallen (chape is vrij droog, het 'loopt' niet).

Wout

afbeelding van mathias-3
03/01/2006 - 15:20

Nee, ik bedoel eigenlijk gewone stopcontacten voor in de muur, de leidingen (in flexibele buis) lopen op de vloer en gaan dan een 30tel cm omhoog langs de muur om daar in een gewoon inbouwdoosje terecht te komen.

Je moet dan volgens mij een gat maken in de plaatisolatie en daardoor de leiding steken, vul je dat gat dan terug op met isolatieschuim? Want al die leidingen lopen wel over een koude uitvulchappe.

Nog een bijkomend vraagje: wat is de isolatiewaarde van isolatiechappe, mag je ruw geschat de helft rekenen van plaatisolatie?

afbeelding van wout-4
03/01/2006 - 15:29

Mathias,

het zal wel aan mij liggen, maar ik zie het probleem niet. Je muur wordt bepleisterd, dus leidingen zijn weggewerkt. Je vloer krijgt een uitvullingschape over de leidingen, en pas daarop de isolatie. Dan komen er toch geen leidingen door je isolatie ? Of bedoel je een mogelijke koudebrug van de leidingen op je koude betonvloer tot in de muur ?

Wout

afbeelding van peter-102
03/01/2006 - 21:52

Mathias,

Mij hebben ze hier op het forum de isolatiechap afgeraden daar deze ni goed isoleeerd en een gewoone vloer isolatie veel beter is.
En eigelijk begrijp ik het wel de isolatie zit in de chat en de kou kan wel door en word niet tegen gehouden enkel verminderd.
peter

afbeelding van peter-102
03/01/2006 - 21:52

Mathias,

Mij hebben ze hier op het forum de isolatiechap afgeraden daar deze ni goed isoleeerd en een gewoone vloer isolatie veel beter is.
En eigelijk begrijp ik het wel de isolatie zit in de chat en de kou kan wel door en word niet tegen gehouden enkel verminderd.
peter

afbeelding van steven-46
13/04/2008 - 13:41

ook ik wil mijn vloer isoleren met platen. Dit lijkt mij makkelijk zelf te doen mits een beetje zorg aan het werk te besteden. Ik stel mij enkel de vraag of het nodig is de naden van de PE platen en de muur dicht te spuiten met isolatieschuim ofleg je de platen zo nauwkeurig mogelijk tegen de muur aan.
Ik stel mij deze vraag omdat door het uitzettingscoeffincient van het schuim de platen onder een zekere spanning komen te staan

graag jullie advies?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.