vloer-isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

vloer-isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tina-1
02/03/2007 - 15:36

Beste mensen,

De vloerplaat van mijn nieuwbouw is gegoten in beton op 'grond' (maw niet onderkelderd). Daar op liggen de leidingen (elektriciteit en verwarming) en die zijn nu geëgaliseerd met een laagje beton. Nu heb ik nog 15 centimeter over om isolatie + vloer zelf te leggen. De vloer wordt parket. Ik denk (maar ben niet zeker) 2 opties te hebben:

1) balken vasthechten op beton, tussen de balken glaswol en dan de parket nagelen op de balken (al moeten we dan zeer voorzichtig zijn bij het vastmaken van de balken om de leidingen niet te raken). Vraagje hierbij is of er een dampscherm nodig is?

2) 'harde' isolatie, daarop weer beton, dan chappe en dan de parket op de chappe... vraagje hier: welk type isolatie is dan het best?

Mijn algemene vraag is natuurlijk welke van beide methoden het "best" is.

Hopelijk kan iemand me helpen

Groeten,

Tina

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-12
02/03/2007 - 20:46

Tina,

allebei zijn het goede oplossigen.
De eerste geeft je de mogelijkheid meer isolatie te voorzien, bij 2de ben je beperkt tot een 8-tal cm isolatie (8cm isolatie, 5cm chappe, 2cm parket).
Bij beide heb je een vochtwerende folie nodig. Deze is niet een dampscherm, maar moet voorkomen dat vocht uit de grond in je vloer komt (al zal er ook al zo een folie onder je vloerplaat liggen).

Bij 1 zal je nog meer het gevoel hebben van een houtenvloer. Persoonlijk zou ik bij 1 wel eerst bv op de balken OSB platen leggen, en daarop de parket. Of ga eens bij parketverkopers horen wat zij als beste oplossing zien.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.