vloer buffervat isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

vloer buffervat isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van keunhaas
13/02/2014 - 20:01

Hallo,

ik ben bezig met het bouwen van een ruimte waar een houtvergasser en een buffervat1500L in komt te staan. De betonnen vloer(14cm met netten) is er al. Als ik klaar ben met de ruwbouw, dan heb ik een ruimte met een hoogte van 245cm. Voor de installatie van het buffervat heb ik 230cm nodig. Ik heb dus 15cm overschot. Ik heb volgende vraag:

Hoe zou ik de vloer nu isoleren zodat dit ook nog stevig genoeg is voor het buffervat?

mvg

6 Reacties

Reacties

afbeelding van luis
13/02/2014 - 22:30

Je kan bv 10 cm foamglas HL plaatsen en daarboven een betonvloertje van 5 cm met een netje in.

ikzelf heb ytong low energie 24cm,foamglas 4cm,  betonvloerteje van 8cm met net geplaatst.

afbeelding van Van Keer Robin
14/02/2014 - 20:23

Je moet kijken hoe je buffervat steunt. Wij hebben aan ons buffervat 3 steun punten. Deze punten hebben we een beetje verhoorgt door stalen pootjes en daar tussen kan je isolatie steken wat je wil. Je buffervat staat dan niet op je isolatie.

 

 

afbeelding van keunhaas
15/02/2014 - 06:15

ok, dank u voor de tips,

foamglas, ik ga dat eens verder uitzoeken, lijkt met een interessant materiaal die wel geschikt zou zijn voor die vloer.

vg

m

afbeelding van walter-8
16/02/2014 - 14:12

eigenlijk eenvoudig: kijk hoeveel gewicht het type isolatie/m2 aankan; kijk hoe groot je buffervat is en hoeveel het incl water weegt.  En dan zien dat het gewicht niet over de max capaciteit van de isolatie gaat. 

Daarnaast; als je een stevige vloer in beton hebt, de krachten daarop worden 'ver' uitgespreid' .   Dus het is niet absoluut zo dat een buffer van 1m2 maar gedragen wordt door 1m2 isolatie onder de vloer. 

Als je twijfelt aan je architect/ingenieur vragen.  Alleen zij kennen de omstandigheden en kunnen een correct adviers geven.

Los daarvan:

 

afbeelding van keunhaas
16/11/2014 - 22:23

ok, er komt geen isolatie op de beton, en ook geen chape. Gewoon wat betonverf en that's it.

Zou het zin hebben om het buffervat en houtvergasser op iets te zetten zodat die niet rechtstreeks in contact komt met de betonnen vloer? Wat zou ik dan gebruiken, planken, foamglass? Of zijn dit maar details waar ik mij niet te druk over hoef te maken?

afbeelding van brother paul
16/11/2014 - 22:49

Details...Ik vraag me af waarom een buffervat 8cm Pur heeft voor 60 graden versus 20 graden,  terwijl een huis 20cm versus de buitenlucht van max - 10

Ik zou het buffervat ofwel in huis zette ofwel de kelder volledig met 10cm isofoaminduffelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.