vlekken | Ecobouwers.be

U bent hier

vlekken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koert
18/12/2005 - 10:43

Hoe verwijder je de zwarte vlekken van je handen als je walnoten hebt geoogst?
Ik heb het geprobeerd met zeep, terpentine, schoonmaakazijn, amoniak, wasbenzine, tinner, chloor, vlekverwijderaar en zo nog een paar middelen. Niets hielp. Na een dag of vijf is het er wel afgesleten, maar ondertussen loop je voor schandaal.
Weet iemand een goede oplossing?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van kobe-1
18/12/2005 - 12:50

handschoenen?

afbeelding van koert
18/12/2005 - 15:05

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, maar in het vuur van de oogst doe je wel eens onvoorzichtig.
Maar de vraag was, hoe haal je de vlekken weg.

met de druivenoogst voor de wijn was het trukje: neem groene niet-rijpe druiven en wrijf die plat in je handen. zo zijn je handen volledig gereinigd. allé ja, dat hielp voor vuile handen allerhande én voor plakkerige handen (want bij de pluk van rode druiven nijp je er al eens plat en door het suikergehalte plakken je handen dan verschrikkelijk + dat rood gaat er met weinig andere dingen uit).
maar nu is het wel wat laat om nog groene onrijpe druiven te vinden... en ik weet natuurlijk niet ofdat dat ook bij walnoten helpt.

groeten,
christophe

PS: handschoenen is een goede preventie maar werkt niet zo gemakkelijk!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.