Vitodens 300 heeft het na 3.5 jaar opgegeven | Ecobouwers.be

U bent hier

Vitodens 300 heeft het na 3.5 jaar opgegeven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

25/07/2009 - 20:41

Hoi,

mijn vitodens 300 heeft het na 3.5 jaar al opgegeven.
Hij geeft de foutmelding F 9, wat eens toring aan de ventilator zou betekenen.
Iemand hier ervaring mee, mss een indicatie van de kosten.
Ik versta dit eigenlijk niet goed, voor zo een duur toestel (zou high end moeten zijn) heb ik hier nog niks als miserie mee gehad.
Dat ding rammelt vanaf de eerste dag van de muur, en de reaktie van Viessman en installateur, er zit lucht in uw leidingen mijnheer.
Nu na 3.5 jaar ligt hij er volledig uit.
Als mijn woning 5 jaar is zwier ik hem helemaal buiten, dan heb ik maar 6%btw meer dus dat gaat wat schelen.
Voor mij nooit geen viessman meer.
Iemand nog dergelijke ervaring met viessman of met deze fout?

Kris

2 Reacties

Reacties

26/07/2009 - 21:31

kris

 

heeft je toestel al eens een onderhoud gehad? want als je 5 jaar niks aan het toestel gedaan hebt, kan dat al eens voorkomen.

5 jaar stoken, neem gemiddeld 2500m³ gas per jaar, is in het totaal 12500 m³ of 12.5 miljoen liters gas. probeer dat eens met je auto zonder onderhoud...

je schrijft, nog niks dan miserie gehad, kan je dat wat nauwkeuriger omschrijven?

ik heb meer dan honderd van die toestellen geplaatst, en maar heel weinig problemen mee. wat niet wil zeggen dat ze nooit eens stuk gaan, maar dat kan met het beste merk gebeuren.

F9 is waarschijnlijk een probleem met de ventilator (tenminste als je een WB3C, want er zijn meerdere types geweest), maar zou zich moeten herstellen nadat je op de ontstoorknop hebt gedrukt. normaal wijst dat niet op een kapotte ventilator maar op een slecht kontakt of zo, als ie echt zo rammelt zou het kunnen dat er ergens een kontakt niet meer OK is. dus even de kabels nazien of die nog allemaal goed vastzitten.

in elk geval, van lucht gaat een ketel niet zomaar stuk, al is dat lawaai misschien niet aangenaam. ofwel is de installatie niet goed ontlucht, ofwel is het expanievat stuk/te klein/verkeerde voordruk. dus eens goed ontluchter en bij voorkeur een mikrobellenontluchter plaatsen (heb ik altijd gedaan) en het expansievat controleren. de zijn de twee meest voorkomende problemen. wat het het rammelen betreft, ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat dat van de lucht komt, maar zo is het ook moeilijk om een diagnose te stellen.

 

hans d

26/07/2009 - 23:18

Hans,

 

Ik vebruik ong 1800m per jaar (vind ik nog teveel en ben nog extra aan het isoleren) maar vind 3.5 jaar toch wel wat snel om nu al kosten te krijgen.
IK heb in november een onderhoud laten doen, buiten wat stofzuigen en afbrostelen is er niet veel gebeurd, en ik was 100 euro kwijt.
Wat de foutmelding betreft, wel woensdag jl kon ik die gewoon nog wegkrijgen, nu helaas niet meer.
Resetten, afzetten en dergelijke helpt niet meer, wat mss wel een voordeel is want dat vergemakkelijkt het foutzoeken.
Ik heb ondertussen de zekeringen al eens gekontroleerd en eens gecheked of er geen slechte kabel bij was maar niets gezien.
Die ventilator, zit die in het midden van de "brandkamer"? Dan kan ik die verbindingen ook nog eens checken.
Ik ben elektro technicus,dus weet wel tot waar ik kan gaan, ga uiteraard niets mechanisch uit elkaar halen, maar een fiche checken moet kunnen.
Ik heb een microbel ontluchter staan, inclusief een 6 tal andere ontluchters verpreid over de collectoren en mijn CV ketel zelf).

Je hebt me ooit eens aangeraden te laten checken of de instelling van het gas wel juist stond aangezien dit allen bij opstart is, wel dat ga ik nu ook eens laten doen.
 

Ik hoop allesinds dat de rekening beperkt blijft, want dergelijk dure ketel en dan al kosten, dat is er voor mij sterk over.

 

Kris

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.