Vitodens 200: externe pomp schakelt niet uit | Ecobouwers.be

U bent hier

Vitodens 200: externe pomp schakelt niet uit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

28/11/2015 - 19:45

Hallo allemaal

Vorig jaar lieten we een vitodens 200 gascondensatieketel met WAR plaatsen voor twee verwarmingscircuits: VV beneden met Vitotrol en radiatoren met thermostatische kranen boven. Deze circuits worden aangestuurd met twee externe pompen: een grundfos voor VV (met mengklep) en een Wilo voor de radiatoren. Er is ook een evenwichtsfles geïnstalleerd. Ik hoop dat de onderstaande foto de installatie wat verduidelijkt :-).

Ik heb via Google en op dit forum al tal van berichten gelezen, maar nog nergens een antwoord gevonden voor mijn probleem. De radiatoren laat ik maar drie uur per dag branden (tussen 16 uur en 19 uur) met de bedoeling het in de slaapkamers gewoon niet koud te hebben. De gewenste kamertemperatuur staat hiervoor ingesteld op 20 graden, voor de gereduceerde werking staat hij ingesteld op 3 graden.

Het probleem is nu dat de radiatoren buiten die drie uur ook warm aanvoelen en dus eigenlijk 24 uur die ruimtes verwarmen. De reden hiervoor is volgens mij dat de Wilopomp niet uitschakelt en dus continu water blijft pompen naar de radiatoren. Aangezien dit water de ketel passeert, wordt dit water opgewarmd omdat de ketel brandt voor de VV. In het servicemenu zie ik wel dat de interne CV-pomp uit staat buiten die drie uren.

Om mijn vraag nu concreet te maken: hoe kan ik er voor zorgen dat de ketel mijn Wilopomp uitschakelt als ook de CV-pomp zich voor dat circuit heeft uitgeschakeld zodat ik de radiatoren maar drie uur per dag laat opwarmen i.p.v. 24 uur? Ik heb al tal van codes proberen aanpassen, waaronder het uitschakelen van de vorstbescherming, maar niets lijkt te helpen. Ik vraag me af of code 51 hier een oplossing zou bieden. Het probleem echter is dat ik code 51 niet kan aanpassen, ook niet in codeerniveau 2.

Hopelijk kan iemand mij hierbij verder helpen, want het gasverbruik is sinds het inschakelen van de radiatoren verdubbeld!

3 Reacties

Reacties

29/11/2015 - 18:39

Hoe zeker ben je dat de pomp draait?
Kan je ze horen of voelen of zien (aan-lampje)?

Eventueel draait pomp niet maar loopt je water omdat er geen terugslagklep in de kring zit. Dan begint het water te stromen zonder dat de pomp draait. Eventueel de pomp eens uittrekken om zeker te zijn dat dat het probleem niet is.

Walter

29/11/2015 - 20:45

Mooie installatie.

Ik vermoed eerder een foutje in de elektrische verbindingen. Kan je in de handleiding informarmatie vinden op welke klemmenstroken de pomp moet aangesloten worden. En is dat correct gebeurd?

30/11/2015 - 20:09

Je slaat de nagel op de kop! Ik heb er gisteren nog maar eens uren tijd in gestoken en vond de oplossing. Die externe cv-pomp was aangesloten op aansluiting 28 en moet in code 53 gedefinieerd worden als externe cv-pomp. Mijn installateur had deze waarde niet aangepast waardoor mijn ketel dacht dat die pomp een circulatiepomp was. Van zodra ik code 53 de waarde 2 gaf, schakelde hij mooi uit samen met de pomp van de ketel :-).

Bedankt voor de reacties!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.