verwarmingsbehoefte | Ecobouwers.be

U bent hier

verwarmingsbehoefte

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van michael kruijne
16/05/2006 - 19:04

Ik heb zonet de K-waarde voor de verbouwing van mijn appartement berekend op 33. Ik zou voor muurverwarming gaan (en vloerverwarming in de badkamer) maar weet nu niet hoe ik de verwarmingsbehoefte en daarmee gekoppeld het aantal vierkante meter muurverwarming/ afstand tussen de buisjes/ watertemperatuur/... moet bepalen.

Mijn wanden zijn bestaand metselwerk (50cm dik) daarop bevestig ik houtvezelisolatieplaten (8cm) en daarop wil ik de buisjes bevestigen om af te werken met een leemlaag. Ik wil het plaatsen van de buisjes zelf doen, en heb al beslist dat ik voor de PE-ALU-PE buisjes wil gaan. Waar kan ik hiervoor terecht en waarop moet ik letten om achteraf gemakkelijk de circuits kan aansluiten?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van ¨pierre
17/05/2006 - 21:22

bekijk eens deze thread voor het berekenen van vermogen.

http://www.bblv.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1147371183&replies=8

Afstand en temperatuur zijn de belangrijkste parameters

gtx, Pierre

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.