Verwarming van aparte kamer. | Ecobouwers.be

U bent hier

Verwarming van aparte kamer.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van MBeetje
13/01/2011 - 22:37

Hoi iedereen, Mijn grote hobby is het houden van exotische dieren. Ongeveer een jaar geleden ben ik verhuisd naar een alleenstaande woning waar ik nu eindelijk kan beschikken over een aparte kamer voor het houden van mijn dieren.

Omdat dit exotische dieren zijn is temperatuur heel belangrijk. Daarom heb ik tijdens de dag een temperatuur nodig van ongeveer 25 graden en tijdens de nacht een temperatuur van ongeveer 22 graden.

Bijverwarmen deed ik tot nu toe steeds met een aparte convector van 2000 watt met instelbare regeling en ingebouwde thermostaat. Het is een kleine kamer van 2,5 op 3 meter. Verleden jaar heb ik al dubbele ramen geplaatst en het plafond geïsoleerd. Tijdens de warme dagen (1 tot 2 maand) in de zomer kan deze convector afgezet worden, maar voor de rest van het jaar staat dat ding constant aan.

Ik zit hier in huis met een verwarming op gas en tijdens de winter is het in die aparte kamer niet warm genoeg en moet er bijverwarmd worden met die convector. Dit is een gewone verplaatsbare convector die je bij de elektrozaak kan aanschaffen voor 40€.

Wat kan ik doen om de temperatuur in die aparte kamer beter te kunnen regelen rekening houdend met de energiefactuur? Het gebruik van zo'n aparte convector is moeilijk in het exact regelen van de temperatuur en het energieverbruik zal ook ver van ideaal zijn. Is een convector een goede oplossing of kan ik beter kiezen voor een olieradiator of nog iets anders? Eventueel een aparte thermostaat gebruiken?

Groeten, M.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van wgb
14/01/2011 - 11:12
wgb

Het moet moglijk zijn een behoorlijk grotere met andere woorden een radiator met meer vermogen te plaatsen. Een warmwater verwarming zal in ieder geval die ruimte gelijk matiger op temperatuur houden dan electrisch.

Op gas is goedkoper dan electrisch. Wel zal de installatie moeten worden aangepast. Die kamer moet in de zomer warm worden en de overige vertrekken niet. Het vermogen van de CV ketel zal voor de huidige situatie niet aan de krappe kant bemeten moeten zijn, dan kom je misschien voor de koudere winter te kort.  Moet je alsnog electrisch bijspringen.

Je zou ook aan zonnenpanelen kunnen denken als je zoveel warmte nodig hebt. Vooral  in het voor-en najaar zal je daar best extra voordeel uit kunnen halen.

afbeelding van serge-2
14/01/2011 - 12:47

Een kleine split invertor airco. Niet alleen goed regelbaar maar gemiddeld drie maal zo efficient in vergelijking met rechtstreekse electrische verwarming.

afbeelding van eddy.d
14/01/2011 - 12:48

Als het wat mag kosten kan je aan een lucht/lucht warmtepomp denken

Beperkt vermogen met een redelijke cop

Vooral een goeie cop wanneer je in de rest van je woning weinig warmtevraag hebt

Is vooral interessant als je die in het tussenseizoen nog kan gebruiken om een ander deel van je woning mee op te warmen

Dan kan je de warmtepomp gebruiken als hoofdverwarming tot het te koud komt en de warmtepomp het niet meer aankan

In de winter gebruik je dan zowel gas als de warmtepomp

afbeelding van dirk andelhofs
14/01/2011 - 14:18

Beste,

 

Ik vind dat dieren in de natuur thuishoren, maar los daarvan ...

 

Als je de ruimte hebt, dan kan je de muren, vloer,en plafond van de kamer bekleden met een dik pak isolatiemateriaal, en vervolgens werk je dat luchtdicht af aan de binnenkant. (ook deur niet vergeten, en evt ramen)

Een kleine ventilatieunit met warmterecuperatie, en een zeer kleine bijverwarming vervolledigen het plaatje.

 

Op termijn zal dit zeker goedkoper zijn dan energie door ramen en deuren buitengooien.

 

Nog een mogelijkheid is een abo nemen op de zoo, en daar die dieren gaan bekijken ... maar das geen optie wsl.   :p

 

Dirk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.