verwarmen met laserkachel? | Ecobouwers.be

U bent hier

verwarmen met laserkachel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tina
20/12/2007 - 19:20

hallo,
ik ga binnekort op een zolder wonen van iets meer dan 60 vierkante meter. nu vroeg ik me af hoe ik hier best kan verwarmen (want met dit weer ist daar redelijk friskes). gas is hier spijtig genoeg niet aangesloten, dus dat ik al niet echt een optie. nu ben ik deze week bij hubo langsgegaan en daar hadden ze laserkachels. kost niet veel (eentje van 399euro zou voldoende zijn om deze oppervlakte te verwarmen), moet niet aangesloten worden op een schoorsteen of dergelijke, en verbruikt niet veel. (werkt op zibro en indien ik het gemiddeld zes uur per dag opzet zou mij dit slechts zo'n 100euro per maand kosten.) heeft iemand hier ervaring mee? ik vroeg me vooral af of dit niet schadelijk is, daar de gassen gewoon in de kamer terecht komen (want nergens is er een andere afvoer voorzien)
of als iemand mij een andere oplossing zou kunnen aanbieden? met hout of kolen stoken lijkt mij niet praktisch daar ik dan elke dag met hout of kolen naar boven kan zeulen.. Over pelletkachels heb ik dan weer nog niet veel goeds gehoord..
tina

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Dirk Bauwens
21/12/2007 - 11:54

Tina,

Mijn raad voor wat jouw toepassing betreft: zeker afblijven van dergelijke petroleumbranders!
Ik kan zelfs niet begrijpen hoe dergelijke kachels zomaar mogen verkocht worden. Men zit daarmee inderdaad in de uitlaatgassen. Daarom staat er in de gebruiksaanwijzing altijd bij dat de ruimte voldoende verlucht moet worden. Wat er niet bijstaat is dat daarmee ook de meeste warmte wordt weggeventileerd.

Dirk Bauwens

afbeelding van Dirk Bauwens
21/12/2007 - 20:19

Dat zal wel meevallen Tina,

Met een ideale houtkachel (maar dat is dan weer een heel andere discussie) krijg je uit ongeveer twee à drie kilogram hout evenveel warmte als uit één liter petroleum.

Dirk Bauwens

afbeelding van yves-8
24/11/2008 - 12:59

omdat ik volgend jaar pas een gasleiding door de straat heb lopen,en omdat mijn huidige cv stuk is gegaan verwarm ik nu 1 winter met een laserkachel.
Laserkachels zijn totaal niet gevaarlijk als je de minimumoppervlakte respecteerd.Ventileren is pas noodzzkelijk als je oppervlakte kleiner is dan de opgegeven minimum.Deze kachels zijn trouwens zodanig beveiligd dat van zodra er te weinig zuurstof in de ruimte is,de kachel uitslaat.Dit ivm co2 vergiftiging.
Uiteraard is een houtkachel of cv op mazout of gas interessanter maar ik ben al bij al heel blij dat ik ze heb aangeschaft.

afbeelding van ben-2
24/11/2008 - 16:09
Ben

Yves,

u weet toch dat uw email-adres zichtbaar is en iedereen zo kan zien dat u een verkoper bent van dit soort toestellen?? :)

Tina,

ik zou dit toch ook niet doen hoor...

afbeelding van bart-24
29/12/2008 - 01:41

Als je dat 100 per maand kost dan is dat toch vrij duur. Het zijn dus toestellen die je vooral moet zijn als lokale verwarming of bijverwarming. Ik heb er nu ondertussen ook al eentje voor in mijn bureau te zetten omdat dit in een te grote ruimte zit waar een te kleine radiator staat. Reken dan ook nog het feit dat de isolatie hier absoluut niet goed is en je komt tot de conclusie dat dit volledig met gas verwarmen niet haalbaar en veel te duur is. Een meter of vier hiervandaan is het nu 12 graden en ik zit hier in 18.7 graden met een laserkachel naast mij op de laagste stand. Geen last van vocht of geur (juist bij het in- of uitschakelen).
Voor mij is dit echt de oplossing maar voor zeer grote oppervlakken denk ik dat je je toch arm zult stoken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.