vervanging oude mazoutbrander | Ecobouwers.be

U bent hier

vervanging oude mazoutbrander

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jo-10
27/12/2007 - 15:25

In ga mijn oude mazoutketel van 35 jaar vervangen.
Is een nieuwe gasketel 28 a 32 kw in combinatie van zonneenergie rendabel .Wat kost het , wie kent de goede vaklui

Met vriendelijke groet ,

Jo

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/12/2007 - 17:33
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

jo
u ketel vervangen door een condenserende gasketel is een prima idee..met 32 kw kom je al een heel eindje..zonneenergie heb ik twijfels over..de aanschaf van een zonne installatie is zo duur dat het jaren duurd eer het rendabel wordt...of je moest het uit milieu overwegingen doen

afbeelding van hendrik de corte
28/12/2007 - 19:37

Jo

Op dat soort vragen kun je moeilijk een precies antwoord verwachten bij gebrek aan een aantal specifieke gegevens.
Gebruik eerst eens de zoekfunctie dan vindt je vast al heel wat. Je zult bijvoorbeeld lezen dat je het vermogen best zo laag mogelijk kiest, hoeveel dat is hangt af van de te verwarmen ruimte, het isolatiepeil enz ... (maar als je de ketel ook gebruikt voor de verwarming van sanitair water in doorstroom is het verhaal anders).

Eén ding is alvast heel zeker: de vervanging van een ketel van 35 jaar oud is altijd een goede investering (en eigenlijk al zeer laattijdig). Om gebruik te maken van belastingkorting moet de nieuwe ketel een condenserende ketel zijn, ook dat speelt mee.

Om terugverdientijden zelf te berekenen kun je gebruik maken van de energiecalculators die je vindt op www.energiesparen.be

groeten
rik

afbeelding van Anonieme gebruiker
29/12/2007 - 10:59
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Jo, wat bedoel je met rendabel? Dient het op te brengen? Dat doen geen van beiden.
Wél zijn ze alvast zeer zinvolle investeringen en zeker met de huidige subsidiereglementering zoals reeds Hendrik aanhaalde. Heb je wel 32 kW nodig? Kan je het niet doen met eentje van 24 kW en met het verschil in kostprijs je dak (veel beter) isoleren, zo dit nog niet gebeurde. Is aardgas geen optie, dan krijg je (meestal) nog een behoorlijke subsidie van de netbeheerder(www.eandis.be), wat bij stookolie niet het geval is? Afhankelijk van waar je de informatie vindt, kost een zonneboiler je in het beste geval 700 € (subsidies kunnen oplopen tot 2500 €) en is die terugverdiend op 3 jaar.

afbeelding van zonstraal
29/12/2007 - 11:19

Daar heb ik serieus mijn twijfels over of dat het lang duurdt eer het rendabel is met de huidige premies zonneboiler.Verleden jaar in juni de mijne geplaatst en al serieus wat uitgespaard.Hoedan daar ik al 15jaar de gegevens van mijn cv ketel bijhield zie ik de grafek serieus zakken in de zomer zelf volledig af
zie maar mijn grafieken en cijfers enaan de huidig olie prijs is dat extra rap weer verdient en nee ben geen verkoper juist ne particulier die er HEEL content van is
indien vraagkes email me
groeten stefaan
http://www.zonstraal.net/zonne-energie.htm

afbeelding van FilipS
29/12/2007 - 17:04

Gewoon even melden dat CV systemen op pellets ook in aanmerking komen voor belastingvermindering. Dus je kan eigenlijk kiezen tussen mazout, gas of pellets (die laatste wordt dikwijls vergeten als alternatief).

Voorts is kleiner altijd zuiniger ... samen met goede isolatie & luchtdichting.

Pelletketel + zonneboiler kan perfect en is zeker rendabel voor het milieu, voor eigen portefeuille ietsje minder. Maar zeker het overwegen waart.

Groeten,

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.