Vervangen mazoutketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Vervangen mazoutketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van raf theunis
16/09/2007 - 10:35

Momenteel heb ik een mazoutketel van Viessmann uit 1992 Type Vitola-Uniferral 21 kW. Uit jaarlijks onderhoudsverslag lees ik een rendement van 92.8%. Mijn huis is matig/goed geisoleerd. Ik vraag mij af of het de moeite is om deze verwarmingsinstallatie te vervangen? Is het huidige type nog 'van deze tijd' of bestaan erondertussen zuiniger types waardoor de vervanging op korte termijn de moeite loont ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van hendrik de corte
16/09/2007 - 12:10

Raf
Als vuistregel geldt: oude ketel vervangen na 15 jaar.

Je kunt de terugverdientijd van de vervanging door een condensatieketel bij benadering berekenen via de energiecalculator op www.energiesparen.be

Die terugverdientijd wordt sterkt bepaald door belastingkorting overheid en premie netbeheerder. Dus even nakijken of je daarvoor in aanmerking komt.

groeten
rik

afbeelding van hendrik de corte
16/09/2007 - 12:16

Rechtzetting:
Premie bij mazoutketel is natuurlijk niet van netbeheerder maar van Informazout (250 euro tot eind 2007)

groeten
rik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.