Verstuiver van de mazoutbrander is vuil | Ecobouwers.be

U bent hier

Verstuiver van de mazoutbrander is vuil

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van chesini
01/02/2015 - 17:33

De verstuiver van de mazoutbrander is vuil. Er zit zwart op de kop. De kop is recent vernieuwd door de onderhoudsinstallateur. Ik heb de indruk dat er mogelijks wat mazoutdruppels blijven hangen op de kop en dat die dan vervolgens de zwarte afzetting geven. Is dat normaal ?
Ik merk ook dat er op de nieuwe kop al 2 schaduwplekken van de elektroden zitten. Dat begint met verkleuring en evolueert dan naar 2 kuiltjes in de kop (alsof het materiaal van de kop weggebrand wordt).
Ik zie ook dat er wat meer roetafzetting is in de verbrandingsruimte. De installateur heeft de brander geregeld conform de normen, ik heb indruk dat dit dan weer iets meer roet geeft.
Heeft iemand oplossingen voor / informatie over bovenstaande ?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.