verse koude lucht aanzuigen | Ecobouwers.be

U bent hier

verse koude lucht aanzuigen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van admin
16/02/2008 - 14:56

Als wij bij onze tulikivikachel onderaan de luchtklep openzetten, trekken wij verse lucht uit de kelder. Maar in de living komt er langs dat roostertje koude lucht binnen in de kamer. Is dat normaal ?

Jan

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
16/02/2008 - 20:13

Jan

Ja, als je kelder kouder is dan je living lijkt me dat logisch, maar dat je daar zelf niet opkomt???
Of heb ik je vraag verkeerd begrepen?

Hans

afbeelding van Anonieme gebruiker
18/02/2008 - 11:04
dereeper jan (niet gecontroleerd)

hans

In de veronderstelling dat je verse buitenlucht aanzuigt via de wervelkamer om te tulikivikachel te voeden, is het dan normaal dat die koude lucht via het onderste rooster in je living terecht komt zodanig dat er een koude luchtstroom is. Wij kunnen daardoor moeilijk de temperatuur omhoog krijgen omdat die voortdurend weer afgekoeld wordt door de koude instroom.

Jan

afbeelding van Dirk Bauwens
18/02/2008 - 13:19

Jan,

Ik heb moeite om je uitleg goed te begrijpen.
Wat ik er nu uit meen op te maken is dat koude lucht binnenstroomt via de onderste luchtinlaatklep van de kachel. Zit er een opening in de bodem van de kachel als rechtstreekse verbinding met de kelder? Heb je balansventilatie?

Dirk Bauwens

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/02/2008 - 19:58
dereeper jan (niet gecontroleerd)

Hans en Dirk
Het gaat hier om een speksteenkachel type Zinnia di Base. Deze is uitgerust met een "wervelkamer" die zuurstof aanzuigt via een opening in de muur of een kelderruimte.Er is inderdaad een opening in de bodem van de kachel.Daarom moet je bij het opstarten een klepje openzetten onder aan de aslade zodat de lucht kan aangevoerd worden.Bij ons komt die lucht voor een deel in de woonkamer terecht.We hebben ondertussen nog eens de plaatser (opvolger) gecontacteerd en hebben begrepen dat het bij dat type nog voorkomt.Er is ons beloofd het mankement te verhelpen ( na batibouw).

Jan

afbeelding van walter-5
21/02/2008 - 09:22

en hebben ze ook gezegt hoe ze dit kunnen oplossen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.