Verschillende temp zones mogelijk in LEW | Ecobouwers.be

U bent hier

Verschillende temp zones mogelijk in LEW

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gunny
23/06/2006 - 21:59

Dag iedereen,

we hopen om binnen een goed jaartje een LEW in houtskeletbouw te kunnen bouwen, maar ik zit, zoals zovelen hier, nog met enkele vragen.

We zijn van plan om de benedenverdieping met vloerverwarming uit te rusten, samen met de badkamer op het eerste (waarschijnlijk daar met muurverwarming).
Op de slaapkamer zal er geen verwarming voorzien worden aangezien we graag 'koud' slapen.
Nu is mijn vraag of het wel mogelijk is om 'koud' te slapen?
Wat ik hier al verschillende keren gelezen heb is dat door de isolatie van een LEW de temperatuur intern overal ongeveer op hetzelfde niveau komt, als de vloerverwarming aanstaat.
Wat doe je dan als je, zoals wij, graag koud slaapt, of als je een koele berging wil zonder daarom je toevlucht te moeten nemen tot airco...

2 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-13
25/06/2006 - 21:35

Gunny,

ervaring hier: alles op vv; beneden de leefruimtes, boven de slaapkamer. Als we de slaapkamers niet verwarmen zakt de temperatuur daar tot ongeveer 18°C, maar dan moet het toch serieus vriezen. De badkamer zit steeds rond 22°C a 23°C. Deze is wel geisoleerd tov van de andere kamers. Nu eigenlijk verwarmen we de slaapkamers wel steeds mee daar de kinderen veel op hun kamers spelen. Behalve dan de ouderlijke slaapkamer; en daar is het niet merkbaar kouder. Alleen hebben we niet het plezier van warme voeten in de winter.
Ivm graag koud slapen. Ik had daar vroeger ook geen problemen mee. Maar eens aan die luxe gewoon van steeds een warme slaapkamer met steeds verse lucht zou ik niet meer terug 'koud' willen slapen. Ik beweer dat je stelling niet is dat je graag 'koud' slaapt, maar dat je graag slaapt in een goed verluchte kamer.
En als je echt graag koud slaapt dat kan natuurlijk steeds; zet gewoon je raam vierkant open. Energetisch verantwoord is natuurlijk anders.

Walter

afbeelding van gunny
26/06/2006 - 19:43

thanks voor de input Walter.
Inderdaad, nu ik er over nadenk is het niet de temperatuur die het verschil maakt,
maar de extra zuurstof. Had nog zover niet gedacht.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.