Vernieuwing verwarmingsinstallatie + warm water

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hi,

Ik woon in een rijhuis en moet heeeeel dringend mijn warmwater wand-doorstroom met gas vervangen. Deze lekt.
Verwarming is op mazout met radiatoren.
Installatie ketel 8-tal jaar.
Badkamer en keuken zijn bijgebouwd aan de zuidkant en staan ongeveer 20m (keuken) en 25m (badkamer) van huidige brander.

Mijn vraag:

Zou het interessanter zijn om een nieuwe installatie op gas (condens)te overwegen? Combi: verwarming en doorstromer voor warmwater en direct onder de badkamer (hoogte ca.120cm) met door de muur schoorsteen?

En wat kan men mij zoal aanraden.

Hier op de site raak ik een beetje de kluts kwijt van wat kan en bestaat.

Ter info: wij zijn met zijn drie (mezelf, vrouw en dochter).

Alvast bedankt

Vriendelijke groeten.

Willy

Reacties

Je kan ofwel enkel je doorstroomtoestel vervangen en je ketel voor CV behouden.

Als je je ketel gaat vervangen door een combi te plaatsen op een nieuwe plaats, zul je heel wat kosten hebben voor nieuwe leidingen te plaatsen.
Hoe zijn de radiatoren nu aangesloten? éénpijps(in serie) of tweepijps(parrallel of per radiator een vertrek en retourleiding)?
Als je kiest voor een condenserende ketel, moet je ook een een herbereking doen van de woning(warmteverliezen). In een ideaal gevoel moeten de radiatoren iest groter gedimensioneerd worden. De installatie kan dan meer "condenserend" werken. De installatie zal goed uitgespoeld moeten worden en dan nog kunnen er problemen zijn van vuil in de installatie.
Er moet plaats zijn voor ketel en collectoren. eventueel nog boiler, pompen.
De rookafvoer mag niet altijd zomaar door de muur. (rekening houden met afstand ramen, deuren, muren enz.)