Vernieuwen ketel rendabel ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Vernieuwen ketel rendabel ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hoeveke
13/07/2011 - 17:47

Beste ecobouwers,
Ik heb een 25j oude mazoutketel die nog goed draait zijnde aan een rendement van 90%(volgens jaarlijks controelverslag). Ik woon in een oud hoeveke die niet optimaal geïsolleerd is (wel dubbel glas en dakiso, maar kan geen muuriso of vloeriso zonder drastische ingrepen). Nu Freya vd Bossche aankondigde vanaf 1 jan 2011 de belastingsvermindering af te schaffen voor condensatieketels vraag ik me af of het voor mij nu niet de moment is te investeren in een nieuwe ketel ? Mijn vader zegt echter dat ik dit er nooit kan uithalen : 2500€ mazout/jaar besparing condesatieketel 5-10%? =250€/j besparing. Prijs vervanging condensatieketel mazout Viessmann) is 10.000€, dus 10.000€/250€= pas na 40 jaar begin ik mij profijt te doen (of na 40% belanstingsinbreng 24j).
Graag had ik geweten of mijn redenering klopt, want anders ben ik beter dat ik met mijn oude keteltje blijf voort stoken.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van hoeveke
14/07/2011 - 14:09

Iemand ???

afbeelding van charly99
14/07/2011 - 14:24

25jaar, de kans dat hij het ineens begeeft is natuurlijk groter, langs de andere kant weinig of geen electronica.  Bij een condensatieketel moet je wel voor zorgen dat je retourwater laag genoeg is in temperatuur zodat het mogelijk is om de rookgassen te condenseren, als ik me niet vergis moet het minder dan 54°C bedragen.  Bijvoorbeeld vloerverwarming is hier ideaal voor.  Vergeet ook niet dat de mazoutprijs sneller stijgt dan uw rente op de spaarrekening.  Ik denk wel dat 10000euro nogal veel is voor een condensatieketel, ik denk dat je voor 6000euro geplaatst al een ketel kunt vinden.  Of zelf plaatsen levert ook al een serieuze besparing op.

afbeelding van rikdevreese
14/07/2011 - 15:24

Beste,

het is niet de belastingvermindering maar de premie van de electriciteitsleverancier voor GAScondensatieketels die zal wegvallen (125 EUR bij Eandis). De tussenkomsten voor muurisolatie langs de buitenkant zullen wel zeer sterk stijgen volgend jaar (15 EUR/m2 van Eandis/Infrax bij installatie door aannemer, maar geen belastingaftrek).

Over de rendementswinsten spreek ik me niet uit, maar wellicht is het interessanter eerst je buitenmuren te isoleren vooraleer je een nieuwe ketel plaatst (die dan ook een lager vermogen kan hebben). 

mvg

Rik

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.