vermogen vloerverwarming zwembad | Ecobouwers.be

U bent hier

vermogen vloerverwarming zwembad

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bart de bodt
06/03/2006 - 16:41

Ik moet voor mijn eindwerk een stookinstallatie van een zwembad omzetten van stoom naar gas. Nu ligt er in dat zwembad uiteraard ook vloerverwarming in zowel de zwemhal als in de kleedkamerhal. Om de juiste ketels te kunnen selecteren, moet ik de formules weten om het vermogen te berekenen van de vloerverwarming en van luchtgroepen. De formule voor het bereken van centrale verwarming ken ik reeds (uit cursus geplukt). Kunnen jullie mij verderhelpen?

greetzz
Bart

6 Reacties

Reacties

afbeelding van bart de bodt
07/03/2006 - 16:32

niemand een antwoord?

afbeelding van koen-62
07/03/2006 - 16:51

beste,

Kijk eens op de eindwerkensite van de khk campus geel.

http://doks.khk.be/eindwerk/do/folder/View;jsessionid=08581AACD664E09FAFEA710BA18C7AE3?dispatch=info

Hier zal je wel ergens een eindwerk vinden i.v.m. vloerverwarming. Ik geloof dat er 1 opstaat met de titel "ontwerp van een warmtepompinstallatie" of zoiets.

groeten,

afbeelding van etienne.
07/03/2006 - 18:01

De berekening van de warmteverliezen van een gebouw hebben toch niks met de soort verwarming te maken maar met de isolatie en de constructie van het gebouw. maw met de u-waarden van de verschillende onderdeln van het gebouw.!
maw als je de warmteverliezen kunt berekenen voor radiatoren kun je dit ook voor lucht verwarming of vloerverwarming. Je moet wel de warmteafgifte van die systemen kennen om ze juist te kunnen dimensioneren!

afbeelding van koen-62
07/03/2006 - 18:33

etienne,

Ge moet u ni kwaad maken voor da ge da eindwerk ooit nog maar hebt gezien he!
Ik zen ook ni lomp he, da wistek ook al wel. Daar is de berekening bij om de vloerverwarming te dimensioneren ook in beschreven.

Informeert u eerst eens deftig voordat ge begint te lullen he!

afbeelding van etienne.
07/03/2006 - 18:39

Zorg ervoor dat je vraagstelling duidelijk is in plaats van te schelden ! Dan kunnen we misschien helpen!
Waaruit besluit u trouwens dat ik mij kwaad maak?

afbeelding van bart de bodt
07/03/2006 - 18:57

rustig heren

Ik zal misschien even mijn vraag een beetje duidelijker stellen. Het zwembad waarvoor ik een nieuwe stookinstallatie moet berekenen werkt momenteel op stoom. Ik moet dit omzetten naar gas. De eerste vraag die bovenkomt is natuurlijk hoeveel vermogen ik nodig heb voor de selectie van mijn ketels. Het totaal vermogen bestaat uit de optelling van de vermogens van 16 kringen (aangesloten op de collector). Die 16 kringen bestaan uit 5 onderdelen:

- luchtgroepen (luchtbehandeling)
- vloerverwarming
- zwembadwaterverwarming
- centrale verwarming (voor kantoren)
- sanitair water (via boiler)

Omdat ik veeeeel te weinig tijd heb om van het gebouw (en dus van elk lokaal appart) de warmteverliezen te berekenen vraag ik hier met welke formule je de vermogens van de 5 onderdelen moet berekenen. De formule voor de luchtgroepen en cv heb ik al (uit cursus geplukt). De rest weet ik niet zo goed. Ik hoop via het verzamelen van gegevens (onder andere via dit forum) tot de goede formules te komen zodat ik een juiste berekening kan maken. Die eindwerken ga ik eens uitpluizen met de hoop dat er iets bruikbaars instaat, waarvoor dank voor het doorgeven van de link.

mvg
Bart De Bodt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.