vermogen koelkast | Ecobouwers.be

U bent hier

vermogen koelkast

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van davy-23
17/05/2007 - 11:45

Hallo,

weet iemand hoeveel vermogen een koelkast opneemt per dag, dus in kWh? Ik heb een koelkast zonder vriesvak van 150W, maar ik zou niet weten hoeveel uur per dag deze eigenlijk draait..
Alvast bedankt,
Davy.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
17/05/2007 - 12:28
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Davy,

Moeilijk precies te zeggen: gewoon meten met een wattmeter is het beste. Met een toestel zonder vriesvak zit je alvast goed: die verbruiken het minst.

Kijk eens in een elektrowinkel naar de specificaties van toestellen. Ikzelf heb ook een frigo zonder vriesvak (A+ type, inbouw, 100cm hoog). Verbruik volgens fiche is 130kWh per jaar. Een week lang meting gaf inderdaad 2,6 kWh, dat komt toch aardig in de buurt: dus 0,37kWh per dag.

Danny

afbeelding van stefan-14
17/05/2007 - 14:02

Davy,

dat kan niemand zeggen, staat deze in de zon, naast kookfornuis, ...

of in een koele berging, ...

zal waarschijnlijk meer dan 100% verschil uitmaken

Stefan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.