vermijden koudebrug | Ecobouwers.be

U bent hier

vermijden koudebrug

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van joris-6
30/01/2008 - 12:47

In onze ruwbouw zijn 2 overspanningen gemetst met gestrekte gevelstenen (1 overspanning van +/- 3,70m en 1 overspanning van +/- 1m). Aangezien de ramen een dagkant ('steense dag') hebben, ligt de onder de 'strik' nog één gevelsteen op zijn platte kant. De aanpalende betonbalk moet nog gesteld en gegoten worden. Bedoeling van de aannemer is om de overspanning van de gevelsteen aan te gieten en langs binnen van de betonbalk een isolatieplaatje van 2cm te voorzien.

Ik ben echter meer voorstander om de spouwisolatie niet te onderbreken en vroeg mij af of wij de rollaag alsnog via een profiel kunnen verankeren.

Boven de gemetste strik komt geen verdieping, wel nog +/- 10 lagen en een tipgevel van het dak (boven de langste). De rollagen zijn dusreeds gemetst en er werden 2 lagen met murfor voorzien boven de strik. De overspanning wordt momenteel onderstut met schoren. Aangezien de strikken reeds gemetst zijn kan er niet meer rechtstreeks in de gevelsteen verankerd worden. Ik zoek maw naar een soort van profiel, verankerd in de achterliggende betonbalk, en waartegen rollaag van de gevelstenen kan aangegoten worden, zodat via isolatie onder en boven het profiel de koudebrug vermeden wordt...

Iemand een idee of zoiets mogelijk is?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-12
30/01/2008 - 13:11

wat zegt je architect?

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.