vermijden doorboren dampscherm | Ecobouwers.be

U bent hier

vermijden doorboren dampscherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van john-4
24/04/2006 - 16:34

Al in een andere tread ('openmaken dampscherm voor spots)gevraagd, maar geen antwoord.

Ik probeer het dus opnieuw :

Tussen het dampscherm en afwerkingslaag (vb. gipsplaten) moet je een 'ruimte' laten voor de elektriciteitsleiding voor de verlichting.

Hoe doe je dit zonder het dampscherm te doorboren ? Als je latjes gaat gebruiken moet je die toch bevestigen op de gordingen en dus door het dampscherm gaan ?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van jelle demuynck
24/04/2006 - 17:28

door de latjes vast te schroeven drukt de lat het gat als het ware terug dicht. bovendien zit er in het gat een vijs waardoor dit reeds goed afgedicht zal zijn.

dit is niet hetzelfde als een gat maken voor electriciteit waardoor dan een draad/buis zit. om dit nadien terug goed te kunnen afdichten zal er meer werk nodig zijn.

jelle

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.