Verlies CV door gebruik oude verwarmings buizen (circuit) | Ecobouwers.be

U bent hier

Verlies CV door gebruik oude verwarmings buizen (circuit)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van poing
24/11/2010 - 11:11

Ik heb een oude CV installatie uit 1975, ketel uit 1993. De ketel zal ik nog vervangen, maar de verwarmings elementen normaal gezien niet. De elementen hangen aan 2 circuits van dikke buizen in de kruipkelder (koud/warm).

De buizen:
- zijn in goede staat,
- hangen niet aan het plafond,
- dienen als steun voor de elementen.

Nu vraag ik me af of ik veel warmte verlies heb door gebruik te maken van deze oude verwarmings buizen? Of ik m.a.w. veel winst zou hebben door alles af te breken en i.p.v. 2 circuits rechtstreeks naar elk element te gaan zoals in een moderne installatie. Tegen het plafond en dan laten purren.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van maarten-16
24/11/2010 - 18:14

Rechtstreeks naar elke radiator gaan is makkelijk voor de installateur maar is niet de beste oplossing.

De beste zou de bocht van Tichelmann zijn, maar dan werk met met variabele diameter in een circuit: aanover wordt dunner, retour wordt dikker.

 

Dus als die bij u ligt, zou ik die zeker niet vervangen.

 

Maarten

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.