verkopers van bouwmaterialen | Ecobouwers.be

U bent hier

verkopers van bouwmaterialen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van relinde baeten
25/05/2007 - 12:10

Dit wil ik even kwijt. We isoleren momenteel extra het zadeldak in onze woonkamer, met de hulp van een vertrouwde aannemer. Die haalt bij een leverancier van bouwmaterialen isolatiemateriaal (8 cm dik - we hebben er al 10 cm inzitten: meer dreigt de constructie van dit oude pand niet te kunnen dragen).
Het isolatiemateriaal arriveert, wordt uitgerold en blijkt véél dunner te zijn dan de 8 cm die de verpakking vermeldt. De aannemer belt, en krijgt als antwoord: "Och meneer, steek dat er zo toch tussen. Die mensen zien dat niet. Eens de afwerking met platen erop zit, is er niemand meer die dat ziet..." Terwijl we er omzeggens naast staan. Na protest van onze aannemer zal het wel allemaal in orde komen (fabricagefout).
Onbegrijpelijk vind ik dat.
Volgens mij is er dus nog veel sensibilisering mogelijk bij verkopers van bouwmaterialen. Die hebben er overigens ook baat bij, toch?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van triyann
25/05/2007 - 23:27

isolatie materiaal wordt geperst om op te rollen en moet in principe opgeschut worden om op dikte te komen vandaar dat er ook een vervaldatum op staat omdat het na vervaldatum niet meer op dikte komt
groeten
Geert

ps 7 jaar ervaring in vervaardigen van glaswolisolatie

afbeelding van relinde baeten
26/05/2007 - 19:23

Ja, natuurlijk, het werd ook opgeschud en het bleef te dun - intussen is er al toegegeven dat het een productiefout was en er komt ander materiaal.
Waar het om gaat is dat zo'n leverancier durft te zeggen: doe maar op, die mensen zien dat toch niet - en niet even stilstaat bij eventuele vergissingen, of ten minste informatie geeft.
Als je dan niet weerbaar bent of je durft niet doorvragen, of je hebt geen aannemer zoals de onze - dan ben je gezien. En dat is ook geen goeie zaak voor de 'naam' van isolatie.
Daarover ging het.

afbeelding van geert-58
27/05/2007 - 06:56

normaal moet diegene die de isolatie plaatst onmiddelijk zien of de kwaliteit goed is(gelukkig was jullie aannemer zo alert), hij heeft toch de ervaring, zich zeker niet laten ompraten door zijn leverancier, jij bent zijn klant en hij is klant bij zijn leverancier. als ge als isolateur de trots en motivatie niet hebt om goed werk af te leveren dan isoleer je beter niet .

afbeelding van steven-3
29/05/2007 - 18:25

Vooraleer mensen geschikt zijn voor de bouw haalt men eerst hun geweten weg. Wij hebben met de nieuwbouw al vanalles meegemaakt.

afbeelding van kris-19
29/05/2007 - 21:39

Over welke firma gaat het? groeten kris

afbeelding van relinde baeten
30/05/2007 - 00:17

Het gaat me er vooral om dat mensen alert blijven en mss nog meer dat verkopers van bouwmaterialen worden aangesproken en aangespoord om hun ding 'goed' te doen.
Om dat niet in de weg te staan, wil ik de firma in kwestie niet etaleren op het internet. Kris kan me mailen om te weten over welke firma het gaat...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.