verkeerde diameter gasleiding | Ecobouwers.be

U bent hier

verkeerde diameter gasleiding

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van edo
09/04/2008 - 01:11
edo

mijn sanitiarder geeft een verkeerde gasbuis gelegd onder mijn vloer diameter 18 maar moet 20 zijn naar mijn ketel kwam tot de conclusie wanneer keuring kwam doet nu alles over via mijn slaapkamers trekt op niets kan ik hier stappen voor ondernemen en zoja waar kan ik terecht met mijn probleem

3 Reacties

Reacties

afbeelding van MET architectuur
09/04/2008 - 20:08

als je niet tot een onderling akkord kunt komen kun je eventueel de verzoeningscommissie bouw inschakelen
http://www.bouwverzoening.be

afbeelding van filip van bever
09/04/2008 - 23:07

Ik veronderstel dat je sanitairder niet durft discussieren over de kosten van de nieuwe leiding + aanlag + kosten herkeuring: Daar heeft hij zelf schuld aan, dus...

De vraag is maar hoe je de 'esthetische schade' begroot van het feit dat de nieuwe gasleiding nu door de slaapkamer loopt en op niets trekt... ????

Kan de buis op de slaapkamer op een of andere wijze esthetisch nog worden verborgen ('k weet niet direct hoe), zodat je er minder last van hebt? Misschien doe je dit op termijn toch, maar het is nu het moment om dit eventueel op de sanitairderte verhalen.

afbeelding van piet-9
14/04/2008 - 09:59

Hoi,

Wie zegt dat de buis 20 moet zijn?
Heb je dit laten berekenen?
Of is dit zoals zo dikwijls natte vinger werk?
De afstand van teller tot ketel, de gemaakte bochten, het nodige verbruik van de ketel, het type buis bepalen je diameter van je buis.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.