Verfspuiten ecologische verf | Ecobouwers.be

U bent hier

Verfspuiten ecologische verf

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Elise B.
06/02/2016 - 20:46

Onze nieuwe woning heeft een lamellenplafond in hooglak. We willen dit graag wit verven. Aangezien er groefjes tussen de lamellen zitten overwegen we om het plafond te verfspuiten. 

Is dit mogelijk met een ecologische primer en verf? Zo ja, iemand een advies over welke verf? 

ik heb een foto van het plafond toegevoegd.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Rudy Martens
23/02/2016 - 17:02

Alvorens te spuiten zou ik aanraden om even te bezinnen:

Weet je welk product voorheen gebruikt is om die hoogglanzende laag te bekomen?

Als de poly-urethaanlak is dan moet u absoluut mat schuren (net zoals bij autolak) om een goede hechting te bekomen van de nieuwe verflagen. Zoniet riskeerd u dat zelfs een goede primer evengoed zou durven afschilferen.

Mogelijk bevat die hoogglanzende laag siliconen of wax-additieven die zelfs de beste primers kunnen afstoten!

Vraag raad aan de leverancier van de primer en lees grondig de gebruiksaanwijzing of de technisch fiche van het product.

Mogelijk zal  de fabrikant aanraden om te schuren of te ontvetten voor bepaalde ondergronden.

Als je persé niet wil schuren dan zou ik absoluut aanraden om enkele testen van primers van gerenommeerde verfmerken te plaatsen en circa drie maanden te wachten. Kan je die daarna niet met de nagels van je handen van de ondergrond afkrabben dan heb je toch een bepaalde zekerheid over een goede hechting.

Maar... ik blijf er bij, zonder schuren blijft het een risico waar geen enkele leverancier "zo maar" een garantie op het goed resultaat zal geven.

 

Een andere mogelijkheid is om de bovenlaag er af te halen met bio-afbijter. Dat is natuurlijk een smerig werkje maar wel efficient.

 

Om nu terug te komen op jullie oorspronkelijke vraag over het "spuiten" van dit oppervlak:

Waarom het plafond niet doen met goede kwasten en professionele rollen?

Ik deed reeds een heel plafond met zulke planchetten met een professionele radiatorkwast (bv. met "orel" haren). Daar wreef ik de verf goed mee in de groeven. Slechts drie tot vier planchetten in 1 maal (niet te breed...). Onmiddellijk daarna rolde ik af met een plintrol van 10cm breed. Ook hier idem: Gebruik een profesionele plintrol ("met microvezels") en geen gewoon mousse of velour rolletje. Afwerkresultaat: Perfect!

 

Ik hoop dat jullie een goede oplossing vinden en een uitstekend resultaat bekomen.

Rudy

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.