verandadak isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

verandadak isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jan-62
21/08/2005 - 23:14

Heb een grote veranda aan het huis aangbouwd, glas 1,1 muren silicaatsteen en 15 cm rotswol, een derde dak is geen glas en ook geisoleerd met 15 cm rotswol.

Als het buiten min 5 is en in huis 23 graden krijg ik het in de veranda 17 graden warm door de schuifdeuren open te zetten tussen huis en veranda (enige verwarming is een speksteenkachel)

In de veranda is dan niks gordijnen aanwezig. Ik ben op zoek naar de best isolerende gordijnen of andere oplossingen om vooral het dak te isoleren in de winter 's nachts en bij afwezigheid. Er bestaan van die honingraat vouwgordijnen die in open vorm luchtkamers hebben, die kosten echter een fortuin en men wil ze bij mij vanwege de afmetingen niet plaatsen onder garantie, geen optie dus. heeft iemand al eens een gelijkaardig probleem opgelost ?

groeten

2 Reacties

Reacties

jan,

het idee van die veranda is toch dat die gesloten blijft in de winter, zodat die een "eigen" leven kan leiden qua temperatuur, en vooral zodat die kan zorgen dat die muren van je woning minder warmteverlies hebben daar het in de veranda niet zo koud is als buiten.

ik zou persoonlijk iets in de aard van alu/mousse voorzien voor een goede reflectie van de stralingswarmte (jaja toch nog een toepassing gevonden voor a***s), en eventueel dan nog enkele cm echte isolatie ertegen gelijmd.
- voor het dak kan je een groot schuifpaneel maken dat onder je gesloten dak schuift als je het open wil
- voor de ramen kunnen dat ervoor-te-plaatsen panelen worden.

groeten,
christophe

afbeelding van jan-62
27/08/2005 - 07:22

Christophe,

Ik ben het eens met het koude zone concept van de veranda en dat die haar eigen leven moet leiden, echter dat is de ideale wereld, ik heb ze nodig als nuttige leefruimte. Ik dacht eraan om 's ochtends in huis te ontbijten en dan de veranda open te zetten, de huiswarmte en een beetje zon zouden dan voor de verwarming kunnen zorgen, 's avonds na het avondeten kunnen de tussendeuren terug toe en kan de temperatuur daar dalen terug. Ik weet het, niet ideaal maar een mens moet soms compromissen sluiten.

alvast bedankt voor het idee,

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.