veranda met polycarbonaatplaten | Ecobouwers.be

U bent hier

veranda met polycarbonaatplaten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kris-21
31/10/2012 - 17:24

Hallo

Ik heb een veranda waarvan het dak bestaat uit 3 wandige zonwerende polycarbonaatplaten.Het geraamte van de veranda is uit pvc.
Van aan de veranda is er een open doorgang naar de keuken. In de winter moet ik de veranda bijverwarmen anders wordt het daar te koud. Ik had gedacht om aan de binnenkant een ex.tra polycarbonaatplaat te bevestigen. Is dit mogelijk en hoe doe ik dit het best.
Bedankt voor de reacties

Kris

6 Reacties

Reacties

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
01/11/2012 - 10:09

 

 

Met een polycarbonaatplaat verbetert ge uw isolatie niet. Ik vrees dat zulke veranda in de winter niet warm te houden is zonder bijkomende verwarming. De warmteverliezen zullen in elk geval zeer groot zijn. Kunt ge van de winterzon profiteren? Omdat de polycarbonaat zonwerend is zal het profijt natuurlijki kleiner zijn. Kunt ge uw doorgang naar de keuken afsluiten?

 

Als ge deze veranda in de winter als zitplaats wilt blijven gebruiken kunt ge daar misschien een kleine warmtepomp lucht-lucht in plaatsen. Dan hebt ge zelfs het voordeel dat deze, indien nodig, de veranda kan afkoelen. N.B. Ik weet dat ik hier in de kerk aan het vloeken ben, maar in werkelijkheid verbruikt een airco voor koude slechts een weinig meer elektriciteit dan om warmte aan te maken. In de formule van de COP staat de absolute eindtemperatuur T  in de teller en zal groter zijn bij een warmtepomp dan bij een airco, voor éénzelfde temperatuurverschil dat in de noemer staat).

afbeelding van Maccy
06/11/2012 - 08:55

 

Glas (of Polycarbonaatplaten) zijn nooit optimaal als deze schuin geplaatst zijn, liet ik me vertellen.
Ik had aanvankelijk dubbelwandige polycarbonaatplaten in mijn erker. Later liet ik deze vervangen met 3-dubbele met een zonnewerende laag. Het verschil was eerder minimaal. Vorig jaar liet ik deze opnieuw vervangen door 8 wandige met een U-waarde van 1,1W/m2. Het verschil is nu toch wel behoorlijk, zowel wat betreft de warmte en koude als wat betreft het geluid. Ik veronderstel dat ik op het forum beter geen reclame kan maken maar indien u dit wenst kunt u me een PM sturen. Ik bezorg u dan de naam en het attest van dit product.

 

Veel succes

afbeelding van carol
06/11/2012 - 11:26

.

inderdaad kan zo'n extra veelwandige  polycarbonaatplaat wel een verschil maken, want door je verandadak heb je grote warmteverliezen. 
MAAR: de beste energiesituatie is wel als je de keukendoorgang kan afsluiten met hoogisolerend glas en de veranda niet als woonruimte hoeft te gebruiken in de winter.

afbeelding van kris-21
06/11/2012 - 20:08

Maccy

 

 

Kan je me eensde naam en het attest van dit product bezorgen

 

 

 

Kris

afbeelding van Maccy
06/11/2012 - 21:18

Dag Kris,

 

Ik stuurde u het attest via e-mail.

 

Mvg.

Maccy

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.