ventilatieverliezen oude woningen | Ecobouwers.be

U bent hier

ventilatieverliezen oude woningen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frederic genijn
31/05/2013 - 14:49

Ik ben bezig met de keteldimensionering van mijn woning.
Dit is een oude woning van het jaar 1900 dus naar luchtdichtheid etc. stelt dit niet veel voor. voor de transmissieverliezen kwam ik op een goede 12Kw. dit grotendeels te wijten aan het feit dat onze zijgevel en achtergevel bebouwd is waardoor de warmteverliezen hiervoor wegvallen.
om nu te komen tot mijn totale warmteverlies dien ik de ventilatieverliezen nog in rekening te brengen. ik vind hier veel over terug voor verliezen in (mechanisch) geventileerde woningen maar niet voor de situatie waar ik in verkeer.
Heeft er iemand een (onderbouwde) waarde waarmee gerekend kan worden?

Alvast bedankt voor jullie reactie!

groeten

frederic

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Ingir
31/05/2013 - 21:33

Als je vertelt waar je ongeveer woont, hoe jullie stookgedrag is (binnentemperatuur ochtend-dag-middag-avond-nacht), hoeveel gas of mazout je jaarlijks verbruikt voor verwarming dan reken ik uit wat het benodigde vermogen is, bij benadering...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.