Ventilatiebuizen in cellulose isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

Ventilatiebuizen in cellulose isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

29/11/2009 - 21:30

Ik zou de buizen van de ventilatie willen plaatsen in de roostering die achteraf zal volgeblazen worden met cellulose.
Hoogte roostering: 30cm
Dit wil zeggen 30cm cellulose, behalve op de plaatsen waar de buizen zitten, daar geeft dat voor een buis van 16cm nog 14cm isolatie.
Gaat dit problemen opleveren?
Moet ik op de plaatsen waar de ventilatiebuizen zitten, de roostering verhogen, zodat de isolatie dezelfde dikte behoudt boven de buizen als op andere plaatsen? Of is dit overdreven?

Het zou het werk eenvoudiger maken als we heel de roostering op hetzelfde niveau kunnen houden, maar als dit problemen gaat geven, liever niet.

Limer

3 Reacties

Reacties

29/11/2009 - 21:31

 Is het bij een passiefhuis ook niet zo dat de leidingen in de wanden zitten, in de isolatie, met als gevolg dunnere isolatie op die plaatsen?

30/11/2009 - 08:50

Ik dacht dat dit bij passiefhuizen vermeden werd door middel van leidingspouw, valse plafond en technische kokers.

 

Een dikke buis in de wand zou inderdaad over een bepaald traject een heel stuk minder isolatie kunnen betekenen.

01/12/2009 - 12:08

Beste Limer, ventilatiebuizen lopen bij ons niet in de celluloseisolatie. Deze lopen namelijk in de tussenvloer (zonder isolatie) en aan de binnenkant van de leidingenspouw.

 

Mvg

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.